Eksperti: iPhone5 nepiedāvā neko revolucionāru (40)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Jaunais «Apple» viedtālrunis «iPhone5», kuru vakar oficiāli prezentēja ASV, piedāvā virkni atraktīvu uzlabojumu, bet neko revolucionāru, raksta informācijas tehnoloģiju (IT) portālu recenzenti, kuri pirmie paguvuši iepazīties ar «iPhone 5».

«iPhone 5» jaunais procesors ir manāmi ātrāks, veicot sarežģītākus uzdevumus, nekā iepriekšējiem - «iPhone 4» un «iPhone 4S» - modeļiem. Arī dizains ar garāku ekrānu ir patīkams, raksta portāla «TechRadar» žurnālists Patriks Goss.

Savukārt britu avīzes «The Guardian» portāla «guardian.co.uk» žurnālists Čārlss Artūrs secina: «Divas cilvēku grupas ar prieku kamps pēc šā telefona - jebkurš, kam ir »iPhone«, kas pirkts pirms 2010.gada septembra (tātad »iPhone« modeļi 3G, 3GS vai 4), un jebkurš, kurš vēlas ceturtās paaudzes (4G) mobilā interneta ātrumus.»

Kā ziņo vairāki mediji, viens no galvenajiem «iPhone 5» jaunumiem ir iespēja izmantot jaunākas paaudzes ātro mobilo internetu - LTE (Long Term Evolution). Tomēr nav skaidrs, kurās valstīs kuru no ASV piedāvātajiem «iPhone 5» modeļiem varēs izmantot, ceļojot pa ārzemēm.

«Computerworld Australia» pārpublicējusi IT ziņu aģentūras «IDG News» korespondenta rakstu, kurā teikts, ka sākotnējais «iPhone 5» piedāvājums faktiski apdalījis tos, kuri cer telefonu izmantot Eiropas valstīs.

«»Apple« ieiet LTE tirgū ar »iPhone5«, bet tas koncentrējas uz Ziemeļamerikas un attīstīto Āzijas valstu tirgiem, atstājot Eiropas svarīgākās LTE frekvences novārtā. »iPhone5« piedāvās trīs versijās, katru ar savām izmantojamām frekvencēm. Divi telefoni darbosies ar GSM standarta tehnoloģiju, bet viens pēc CDMA standarta ar GSM frekvencēm viesabonēšanas vajadzībām,» raksta «IDG News». «Jaunais piedāvājums paredz divas frekvences - 800 megahercu un 2,6 gigahercu joslas, kas ir neaizvietojamas, lai saņemtu LTE pakalpojumus Eiropā.»

«iPhone 5» būs pieejams Ziemeļamerikā no 21.septembra un 22 citās valstīs - no 28.septembra, tostarp Ziemeļvalstīs, Igaunijā un Lietuvā, bet ne Latvijā.

«Latvijas Mobilā telefona» (LMT) Sabiedrisko attiecību daļas vadītājs Valdis Jalinskis informēja, ka LMT drīzumā sniegs precīzas ziņas par «iPhone 5» parādīšanos Latvijas tirgū. Jalinskis lika noprast, ka iepriekšējais LMT paziņojums, kurā tika pausts pārsteigums, ka Latvija nav starp valstīm, kur no 28.septembra sāks tirgot jauno «iPhone», ir izplatīts pārsteidzīgi.

GSM un CDMA apzīmē dažādus standartus, pēc kuriem veido mobilo sakaru balss pārraides signālus. Eiropā pārsvarā izmanto GSM, bet Latvijā «Triatel» uztur nelielu skaitu CDMA telefonu lietotāju un ar CDMA saistīto EVDO bezvadu datu pārraides tīklu. Trīs lielākie Latvijas operatori - «Latvijas Mobilais telefons», «Tele2» un «Bite» - izmanto GSM standartu, kā arī kopēju UMTS standartu trešās paaudzes (3G) balss un datu pārraidei.

Jau ziņots, ka «Apple» trešdien iepazīstināja ar «iPhone» nākamās paaudzes modeli - «iPhone 5». Tas bija viens no visvairāk gaidītajiem notikumiem tehnoloģiju pasaulē.

«Tas ir plānākais »iPhone«, kādu mēs esam radījuši, tas ir pasaulē plānākais viedtālrunis, un tas sver nieka 112 gramus,» apgalvoja «Apple» mārketinga direktors Fils Šillers. «Tas ir par 20% vieglāks nekā »iPhone 4S«.»

ASV vienkāršākā «iPhone 5» modeļa cena (vienlaikus parakstoties uz kāda no trīs operatoriem tarifu un datu plānu) ir 199 ASV dolāri (109,50 lati).

Komentāri (40)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu