Jaunajam iPhone prognozē lieliskus panākumus (18)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV informācijas tehnoloģiju kompānija «Apple Inc.» trešdien prezentēja viedtelefona «iPhone» nākamās paaudzes modeli «iPhone 5», kam analītiķi jau prognozē vienreizējus panākumus.

Uzņēmuma vadītājs Tims Kuks norādīja, ka šī telefona izstrāde «ir lielākais notikums »iPhone« attīstībā kopš »iPhone«».

«Apple» jau nodēvējis «iPhone 5» par plānāko viedtelefonu pasaulē, kam ir stikla un alumīnija karkass, kas ir par 18% plānāks un 20% vieglāks nekā iepriekšējam modelim «iPhone 4S».

Jaunais tālrunis aprīkots ar četru collu (desmit centimetru) ekrānu un uzņēmuma izstrādāto jauno «A6» procesoru, kas divreiz ātrāk spēj ielādēt interneta attēlus.

Savukārt «iPhone 5» akumulatora darbības laiks ir pagarināts līdz astoņām stundām telefona un interneta lietošanas režīmā, bet līdz desmit stundām, ja tiek lietots «Wi-Fi» interneta savienojums.

Tāpat «Apple» jaunajā telefonā uzlabojusi mākslīgā intelekta asistenta programmatūru «Siri» un tajā tiek piedāvāta krietni ciešāka saikne ar sociālo tīklu «Facebook».

ASV un vēl astoņās valstīs - Kanādā, Lielbritānijā, Francijā, Vācijā, Austrālijā, Honkongā, Singapūrā un Japānā - «iPhone 5» tirdzniecībā būs pieejams jau no 21.septembra.

Tā sākotnējā cena ASV klientiem būs 199 dolāri (108 lati), tiem slēdzot telekomunikāciju pakalpojuma līgumu uz diviem gadiem.

Analītiķi prognozē, ka tuvāko mēnešu laikā «Apple» pārdos desmitiem miljonu jauno «iPhone» modeļu.

«Morgan Stanley» analītiķe Keitija Hubertija lēš, ka kompānija ceturtajā ceturksnī varētu pārdot aptuveni 48-53 miljonus «iPhone 5» un līdz pat 266 miljoniem vienību 2013.gadā.

Trešdien «Apple» prezentēja arī jaunos portatīvo mūzikas atskaņotāju «iPod touch» un «iPod nano» modeļus.

Tikmēr sagaidāms, ka «Apple» šogad varētu prezentēt arī planšetdatora «iPad» mazāku versiju.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu