Prognozē, ka nedēļas nogalē pārdos 8 miljonus iPhone 5 (82)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pēc jaunā «Apple, Inc.» telefona «iPhone 5» oficiālās tirdzniecības sākšanas ASV un vēl dažās valstīs 21.septembrī analītiķi prognozē, ka nedēļas nogalē vien var tikt pasūtīti astoņi miljoni «iPhone» viedtelefonu, pārspējot visus iepriekšējos rekordus, raksta informācijas tehnoloģiju (IT) portāls «The Register».

Portāls atsaucas uz investīciju pārvaldības kompānijas «Piper Jaffray» analītiķiem, kas uzskata, ka seši miljoni pasūtītu vai pārdotu telefonu būtu zemākais prognozējamais skaits. Šajās dienās jau pirms tirdzniecības sākšanas pasūtīti vairāk nekā divi miljoni jauno viedtelefonu, kas spiedis «Apple» brīdināt, ka ne visi interesenti varēs saņemt savus telefonus 21.septembrī, bet būs jāgaida piegāde oktobrī.

Divu miljonu iepriekš pasūtīto «iPhone 5» skaits divreiz pārsniedz miljonu iepriekšējo pasūtījumu «iPhone 4s» modelim, kuru prezentēja un sāka tirgot pērn rudenī. Arī tad saistībā ar telefona tirdzniecības sākšanu bija nepieredzēta ažiotāža.

Jau ziņots, ka pie Ņujorkas un Londonas «Apple Store» veikaliem veidojas dzīvās rindas, cilvēki nakšņo uz ielas pie tirdzniecības vietas, lai būtu starp pirmajiem, kas veikalā nopirks jauno telefonu. ASV tas maksā 199 dolārus (ap 109 latiem) kopā ar kādu no amerikāņu mobilo sakaru operatoru abonementiem.

Latvijā «Latvijas Mobilais telefons» (LMT) agrāk ir piedāvājis «iPhone 4s» modeļus «bez maksas» esošajiem klientiem, kas parakstās uz kādu no «iStyle» tarifu plāniem. Par jaudīgākiem «iPhone 4s» modeļiem ar 32 un 64 gigabaitu (Gb) iekšējo atmiņu arī paredzēta telefona nomaksa trīs un seši lati mēnesī.

Biznesa portāls «Nozare.lv» no LMT uzzināja, ka, piedāvājot «iPhone 5», līdzšinējā cenu politika netikšot mainīta, taču nav skaidri zināms, kad telefons Latvijā būs pieejams. Latvija nebija starp 22 valstīm, kur 28.septembrī paredzēts sākt jaunākā «iPhone» tirdzniecību un piegādi. LMT uzskata, ka tas izskaidrojams ar «Apple» kļūdu.

Komentāri (82)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu