Tokijā dibināts Latvijas IT kompānijas «Zabbix» meitasuzņēmums

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tokijā šodien notika Latvijas IT kompānijas SIA «Zabbix» meitas uzņēmuma «Zabbix Japan LLC» dibināšanas pasākums, kurā piedalījās arī Latvijas vēstnieks Japānā Pēteris Vaivars, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijas Preses centrā.

Vaivars uzņēmuma atklāšanā apsveica uzņēmuma pārstāvjus ar pirmā ārpus Latvijas biroja atklāšanu un pauda gandarījumu, ka šī biroja vieta ir izvēlēta tieši Japānā.

Vēstnieks norādīja, ka Latvijas IT kompānija ar savu inovatīvo un izcilo produktu ir spējusi piesaistīt japāņu klientu interesi un strauji kāpina savas pozīcijas Japānas tirgū, tādējādi kopumā veicinot Latvijas pakalpojumu eksportu uz šo valsti, kā arī dodot pozitīvu signālu citiem Latvijas uzņēmumiem izmantot lielo potenciālu.

«Daudzi Latvijas uzņēmumi ir ieinteresēti apgūt perspektīvo Āzijas tirgu, taču ļoti maz ir tādu, kas ar savu nepārtraukto darbību un mērķtiecību nonāk līdz meitasuzņēmuma nodibināšanai. Ienākšana Japānas, kā arī citu Āzijas valstu tirgos, ir laikietilpīgs un kapitālietilpīgs process, kas ne vienmēr ir vienkāršs pat lieliem un pasaulē zināmiem uzņēmumiem,» uzsvēra Vaivars.

«Zabbix Japan LLC» birojs Tokijā oficiāli tiks atvērts 16.oktobrī, un tajā sākotnēji strādās trīs cilvēki. Uzņēmumu vadīs pieredzējis speciālists Kodai Terašima, kurš iepriekš strādāja uzņēmuma birojā Rīgā.

Jau tagad «Zabbix» ir 11 partneri Japānā, kuri aktīvi piedāvā «Zabbix» produktus un pakalpojumus vietējiem uzņēmumiem, starp kuriem ir bankas, apdrošināšanas sabiedrības, telekomunikāciju, ražošanas, transporta un loģistikas uzņēmumi, izglītības un medicīnas aprūpes organizācijas.

Tā kā Japānas uzņēmumi ir ļoti augstā tehniskā līmenī un aktīvi izmanto modernās tehnoloģijas, paredzams, ka ar jauna meitasuzņēmuma darbības sākšanu klientu un partneru skaits «Zabbix» strauji pieaugs. Sākotnējās investīcijas jaunajā uzņēmumā būs pieci miljoni Japānas jenu (33 850 latu).

«Zabbix» ir Latvijas programmatūras izstrādes uzņēmums, kas dibināts 2005.gadā. Galvenais uzņēmuma darbības virziens ir informācijas tīklu un lietojumprogrammu uzraudzības sistēmas izstrāde.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu