Izziņo 100 000 dolāru Tīla tehnoloģiju stipendiju jauniešiem (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV «sērijveidīgais uzņēmējs» Pīters Tīls izsludinājis kārtējo pieteikšanos savām «20 Under 20» (20, kam vēl nav 20) 100 000 ASV dolāru (55 000 latu) vērtām tehnoloģiju attīstīšanas stipendijām, ziņo informācijas tehnoloģiju (IT) portāls «TechCrunch».

Stipendijas tiek piešķirtas, lai jaunieši varētu attīstīt inovatīvas idejas kādā augsto tehnoloģiju nozarē. Portāls nosauc biotehnoloģiju, kodolenerģijā, programmatūru, «trīsdimensionālas (3D) drukas» tehnoloģijas un citus laukus, kur 2011.gada dibinātā stipendiju programma jau piešķīrusi stipendijas.

Kā izriet no stipendiju organizācijas mājaslapas «http://www.thielfellowship.org/», uz stipendijām var pieteikties pretendenti no ārzemēm. «Mēs rosinām pieteikties kandidātus no visas pasaules. Ārzemju kandidāti paši atbild par Savienoto Valstu vīzas saņemšanu,» teikts mājaslapā.

Pietiekšanās termiņš ir 31.decembris, un uzvarētāji tiks paziņoti 2013.gada pavasarī.

Kā konstatēja biznesa portāls «Nozare.lv», vairāki no mājaslapā redzamiem 2011. un 2012.gada stipendiātiem ir ar amerikāņiem netipiskiem vārdiem, bet tikai trīs uzdod citu valsti kā savas «mājas». Jūnseo Kangs raksta, ka par mājām sauc Toronto priekšpilsētu, Misasaugu. Džeimss Prauds raksta, ka esot no Londonas, bet dzīvo Sanfrancisko. Savukārt stipendiāts Aleksandrs Kiseļevs, kurš ASV ieceļojis piecu gadu vecumā, par dzimtajām mājām sauc Maskavu.

Kā teikts Tīla nodibinājuma «Thiel Foundation» paziņojumā medijiem, «divu gadu gaitā Tīla nodibinājums un tā padomnieku tīkls palīdz Tīla stipendiātiem attīstīt savas zinātniskās, tehniskās un uzņēmējdarbības idejas. Tiek sagaidīts, ka stipendiāti veltīs pilnu laiku savām inovatīvām idejām. Viņi paši nosaka sava darba specifiku. Tā var būt uzņēmuma dibināšana, brīva, neatkarīga darba veikšana, sabiedriskas kustības dibināšana, stažēšanās citā uzņēmumā vai arī neatkarīgs pētniecisks darbs».

Tīls patlaban vada riska kapitāla fondu «Clarium Capital» un ir arī sociālā tīkla «Facebook» valdes loceklis. Uzņēmējs bijis viens no maksājumu sistēmas «PayPal» dibinātājiem.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu