Gudrā dakšiņa palīdz notievēt (15)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Franču izgudrotājs Žaks Lepins (Jacques Lepine) pēc sievas aizrādījumiem par pārāk ātru un neveselīgu ēšanu lielos apjomos ir nonācis līdz izstrādājumam, kurš viņam palīdzējis apturēt svara pieaugumu.

Tā ir pasaulē pirmā vieddakšiņa HAPIfork, kura ir palīdzējusi savam radītājam atbrīvoties no ātrās ēšanas netikuma un jau aprīlī nonāks pārdošanā, lai palīdzētu arī citiem cilvēkiem savaldīt nevēlamo svara pieauguma problēmu, raksta The Sun.

Foto: Reuters/ScanPix

Inteliģentais galda piederums ir apgādāts ar īpašu sensoru, kurš jūt, kad dakšiņa tiek izmantota ēdiena paņemšanai, tiek ievietota mutē un pēc tam atkal atgriezta pie šķīvja.

Ja šis kustību cikls atkārtojas pārāk strauji, cilvēks tiek brīdināts ar lampiņu iedegšanos rokturī un dakšiņas vibrēšanu.

Kad ēdienreize ir pabeigta, dakšiņa informāciju par to augšupielādē īpašā viedtālruņa aplikācijā, kas saglabā informāciju par ēšanas paradumiem.

Francūzis norāda: «Es zināju, ka ēdu pārāk ātri, un man bija jāmaina savi paradumi. Tomēr, lai arī centos ēst lēnāk, es vienmēr aizdomājos par kaut ko citu un faktiski nespēju sevi kontrolēt.»

Vieddakšiņas izstrāde Lepinam prasījusi septiņus gadus, taču tagad tā ir gatava un tirgū tiks laista kā līdzeklis cīņā ar pieņemšanos svarā un gremošanas problēmām.

HAPIfork izstrādātājs apgalvo, ka sāta sajūtu cilvēks sāk just tikai pēc apmēram 20 minūtēm un ēdienreizes paildzināšana laika gaitā samazinās uzņemtā ēdiena daudzumu un veicinās notievēšanu.

Pārdošanā ASV gudrā dakšiņa nonāks aprīlī un maksās 99 dolārus. Drīz pēc tam to varēs nopirkt arī Eiropā.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu