Arhitekts gatavojas izprintēt gatavu ēku (12)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Holandiešu arhitekts Janjaps Ruisenārs ir nobriedis ambiciozam projektam – pilna izmēra ēkas uzbūvēšanai, izmantojot tikai un vienīgi tā dēvēto 3D printeri.

Par Landscape House jeb Ainavas ēku dēvētais holandieša projekts ir divu stāvu būve astotnieka formā, un tā lieliski iederas apkārtējā vidē, vēsta CNet.com.

Ēkas aprakstā arhitekts norāda, ka tā būtībā ir viena virsma, kas ir izliekta bezgalīgas lentes formā; tajā griesti kļūst par grīdu un grīda – par griestiem.

Landscape House būvniecībai tiks izmantots par D-Shape dēvēts 3D printeris, kura izstrādātājs ir Enriko Dini. D-Shape stereolitogrāfijas procesā izmanto smiltis un saistvielu, radot iespēju būvniekiem iegūt vissarežģītāko formu struktūras, kas ir tikpat izturīgas kā betons.

Kā vēsta Los Angeles Times, printeris klās tūkstošiem smilšu slāņu, lai radītu 6 x 9 metrus lielus konstrukcijas blokus. Tie pēcāk tiks izmantoti ēkas montēšanai.

Landscape House būs pirmais šāda tipa un šāda mēroga veidojums pasaulē un būvniekiem izmaksās starp 5 un 6 miljoniem ASV dolāru.

Ēkas printēšanu plānots pabeigt 2014.gadā

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu