«Mikrotīkls» sācis piedāvāt jaudīgāko Latvijā ražoto datu mašīnu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pērnā gada Latvijas «eksporta čempions», bezvadu interneta maršrutēšanas iekārtu un programmatūras izstrādātājs SIA «Mikrotīkls» sācis piedāvāt maršrutēšanas iekārtu, kas ir jaudīgākā Latvijā ražotā datu mašīna, informēja «Mikrotīkla» līdzīpašnieks un vadītājs Džons Tallijs.

Tallijs teica, ka ierīcei «Cloud Core Router» ir 36 procesora kodoli, kas ļauj ierīcei maršrutēt 16 gigabitu sekundē (Gbps) datu plūsmu un to padara par maģistrālu datu tīkla vadības klases iekārtu. To pēc «Mikrotīkla» pasūtījuma kopš decembra ražo Latvijas elektronikas ražotājs «Hanzas elektronika».

Par «Cloud Core Router», kas tiek pārdots ar starptautisko zīmolu «Mikrotik», jau ir saņemts «liels skaits pasūtījumu» no visas pasaules, taču tā piegādi parastajiem, nevis atsevišķiem testa klientiem sāks tikai pēc ierīces programmatūras gala versijas pabeigšanas, Tallijs stāstīja.

«Cloud Core Router» jaudīgākā versija ar 36 procesora kodoliem maksā 945 ASV dolārus (ap 470 latu), teikts uzņēmuma mājaslapā «www.mikrotik.com». Lapā ievietots ierīces attēls - tā ir plakana metāliska 35,5 centimetru (cm) plata un 14,5 cm dziļa «kaste» ar lielu skaitu «Ethernet» standarta pieslēguma vietām. Iekārta paredzēta iemontēšanai standarta tipa serveru statnē.

ASV dzimušais un izglītotais «Mikrotīkla» vadītājs par jaudīga maršrutētāja projekta izstrādi jau deva mājienu intervijā «Nozare.lv» 2011.gada rudenī. Tobrīd Tallijs gan teica, ka uzņēmums attīsta savu maršrutētāju ar datu pārraides ātrumu desmit Gbps un ka tas būšot produkts lietošanai fiksētos datu pārraides un sakaru tīkos.

«Mikrotīkls» pārsvarā ražo maršrutētājus un iekārtu komplektus bezvadu tīklu uzstādīšanai un pagātnē ir lepojies ar šādu sistēmu uzstādīšanu, lai atjaunotu sakarus Kosovā un Irākā pēc kara darbības, kā arī ierīkojot internetu vairākās trešās pasaules valstīs un starp kuģiem un peldošām naftas savākšanas iekārtām, kas cīnījās ar milzu naftas noplūdi pie ASV krasta Meksikas līcī.

Jau ziņots, ka «Mikrotīkls» pērn Ekonomikas ministrijas un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) rīkotajā konkursā «Eksporta un inovācijas balva 2012» saņēma Eksporta čempiona titulu.

Mikrotīkls» 2011.gadā strādājis ar 14,44 miljonu latu peļņu, kas ir par 23,7% vairāk nekā 2010.gadā, kad tā bija 11,67 miljoni latu. Uzņēmuma apgrozījums bija 43,81 miljons latu, kas ir par 17,9% vairāk nekā 2010.gadā, kad tas bija 37,15 miljoni latu.

Mikrotīkls» ar starptautisko zīmolu «MikroTik» dibināts 1995.gadā un nodarbojas ar bezvadu interneta risinājumu, tostarp maršrutieru, attīstīšanu. Uzņēmums vienādās daļās pieder Tallijam un Arnim Riekstiņam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu