LMT saņem atbalstu 4G tīkla ieviešanai laukos (6)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ministru kabinets šodien vienojās piešķirt uzņēmumu ienākuma nodokļa (UIN) atlaidi SIA «Latvijas Mobilais telefons» (LMT) investīciju projekta «Nākamās paaudzes mobilo sakaru tīkla attīstība Latvijas mazāk blīvi apdzīvotajās teritorijās» īstenošanai. Piemērotā UIN atlaide plānota 7,25 miljonu latu apmērā.

Kā informēja Ekonomikas ministrijā, LMT projekta gaitā nodrošinās iedzīvotājiem arī mazāk apdzīvotās vietās ātrāku piekļuvi jaunākās paaudzes 4G platjoslas internetam, tādējādi uzlabojot komercdarbības un dzīves vidi visā Latvijas teritorijā.

LMT prezidents Juris Binde atzina, ka piekļuve ātrgaitas internetam mūsdienās ir nozīmīgs priekšnosacījums gan iedzīvotāju labklājībai un darba iespējām, gan arī uzņēmējdarbības attīstībai reģionos.

«LMT ir tehnoloģiju līderis ar plašāko tīkla pārklājumu un kopš darbības pirmsākumiem Latvijas telekomunikāciju attīstībā investējis jau vairāk nekā 300 miljonus latu un datu pārraidē jau vairāk nekā 50 miljonus latu. Savukārt UIN atlaide ļaus ieviest jaunākās paaudzes tehnoloģijas daudz ātrāk arī reģionos, kur iedzīvotāju blīvums ir mazāks. Kopumā nākamo piecu gadu laikā tīkla attīstībā LMT plāno veikt ieguldījumus vairāk nekā 88 miljonu latu apmērā,» informēja Binde.

Investīciju projekta laikā LMT plāno veikt ieguldījumus 29,01 miljona latu apmērā, līdz ar to pēc projekta īstenošanas LMT būs tiesības piemērot uzņēmumu ienākuma nodokļa atlaidi 7,25 miljonu latu apmērā. Projekta īstenošanas ilgums ir 56 mēneši, sākot projektu viena mēneša laikā pēc Ministru kabineta lēmuma par investīciju projekta atbalstīšanu.

Ekonomikas ministrija uzskata, ka valstij ir jāstimulē mērķtiecīgas un ilgtermiņa investīcijas, lai uzņēmēji varētu stiprināt savu konkurētspēju, attīstītu jaunus, ienesīgākus produktus un pakalpojumus, paplašinātu eksporta iespējas un veidotos nepieciešamie priekšnoteikumi arī strādājošo algu kāpumam.

Kopš UIN atlaides par atbalstāmo investīcijas projektu ietvaros veiktajiem ieguldījumiem atjaunošanas 2011.gadā valdība kopumā atbalstījusi septiņus investīciju projektus. Atbalstīti AS «Dobeles dzirnavnieks», SIA «Baltic Crystal», AS «Tērvetes AL», SIA «AKG Thermotechnik Lettland», SIA «Metalleks», SIA «L-Ekspresis» un AS «Olainfarm» projekti.

Jau ziņots, ka mobilo sakaru operatora LMT peļņa pirms procentu, nodokļu, nolietojuma un amortizācijas izmaksām (EBITDA) šā gada pirmajā ceturksnī bija 8,6 miljoni latu.

LMT apgrozījums pieaudzis par 4,4% šī gada 1.ceturksnī salīdzinājumā ar tādu pašu periodu pērn, sasniedzot 31,5 miljonus latu. Vienlaikus LMT rentabilitāte pēc EBITDA mērauklas šā gada pirmajā ceturksnī samazinājusies par 9,3 procentpunktiem, sasniedzot 27,3%.

Pērn uzņēmuma 1.ceturkšņa EBITDA peļņa bija 11 miljoni latu.

Apgrozījuma kāpums lielā mērā skaidrojams ar intensīvāku mobilā interneta pakalpojumu lietošanu. Gada laikā gandrīz dubultojies vidējais LMT klientu interneta patēriņš telefonā, par 25% audzis mobilā interneta datorā lietotāju skaits un par 29% pieaudzis kopējais aktīvo datu pakalpojumu klientu skaits.

Kopējais LMT klientu skaits ir 1 065 667.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu