Gartner samazina uzņēmumu IT tēriņu prognozi

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Tirgus izpētes kompānija «Gartner» otrdien samazināja prognozi tam, cik daudz uzņēmumi pasaulē šogad tērēs informācijas tehnoloģijām (IT), šādu lēmumu skaidrojot ar lētāku planšetdatoru aizvien lielāku popularitāti darba vietās.

«Gartner» prognozē, ka uzņēmumu IT tēriņi pasaulē šogad veidos 3,7 triljonus dolāru (1,9 triljonus latu), kas būs par 2% vairāk nekā pērn.

Iepriekš kompānija gan prognozēja, ka uzņēmumu IT tēriņi 2013.gadā pieaugs par 4,1%.

Prognozes samazināšana galvenokārt tiek skaidrota ar ASV dolāra vērtības svārstībām un tradicionālo personālo datoru popularitātes kritumu.

«Gartner» norāda, ka pieprasījums pēc tradicionālajiem personālajiem datoriem turpina samazināties, pieaugot lētāku un modernāku planšetdatoru un viedtelefonu popularitātei.

Kompānija prognozē, ka planšetdatoru pārdošanas apjoms šogad pieaugs par gandrīz 40%, bet ienākumi no mobilo telefonu tirdzniecības palielināsies par 9,3%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu