Krugmans lielākas problēmas paredz Apple nekā Microsoft (60)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Acīmredzot reģējot uz pagājušajā piektdienā izskanējušo Microsoft vadītāja Stīva Balmera paziņojumu par amata pamešanu tuvāko 12 mēnešu laikā, amerikāņu ekonomists Pols Krugmans veicis Microsoft un Apple salīdzinājumu.

Krugmans, kurš savās publikācijās cita starpā veltījis kritiku arī Latvijas ekonomisko krīzi un valdības īstenotajiem lēmumiem saistībā ar izķepurošanos no tās, uzskata, ka pārskatāmā nākotnē Apple problēmu būs vairāk nekā Microsoft, raksta Cnet.com.

Savā slejā izdevumā The New York Times Krugmans raksta, ka caurmērā Microsoft klientu bāze nemainīgi ir informācijas tehnoloģiju jomā strādājošie, turpretim Apple gadījumā tie ir parasti, svārstīgi cilvēki.

Krugmans atzīst, ka nav liels tehnoloģiju eksperts, taču viņam šķietot, ka Apple produktiem vairs nav tas kvalitātes pārsvars, kāds bija vērojams agrāk. Turklāt tagad ierīču lietotāji vēlas ierīces, ar kurām var paveikt vairāk; vairāk izpētīt tīmekļa dzīles un to ļaujot ērti paveikt, piemēram, dažādās Samsung viedierīces ar daudz un dažādu izmēru ekrāniem. Tāpat Krugmens atzīmē, ka viņu jau ir nogurdinājusi mūžīgā cīņa ar iOS ierobežojumiem, kas būtībā ir mantojums no visu kontrolēt gribošā Stīva Džobsa.

Tirgus mainās, tomēr Microsoft ir labākā pozīcijā, jo šīs kompānijas klienti pēc Krugmana domām ir pietiekami konservatīvi, lai meklētu alternatīvas, turpretim nepastāvīgo Apple klientu vidū daudz būs tādu, kas no iPhone un iPad atteiksies, līdz ko pie apvāršņa parādīsies kāds jaukāks mobilais gadžets.

Komentāri (60)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu