«Microsoft» noskaņots izkonkurēt «Google» un «Apple» (33)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

«Microsoft» nevar atļauties riskēt, ka «Google» un «Apple» kļūst par noteicējiem viedierīču aplikāciju inovācijā, integrācijā un izplatīšanā, teikts uzņēmuma mājaslapā publicētajā nākotnes plānu prezentācijā.

Publicētajā prezentācijā ir uzsvērts, ka «Microsoft» ir jābūt spējīgam veiksmīgi konkurēt ar «Google Maps». Savukārt prezentācijas beigu daļā norādīts, ka veiksmīga aparatūras un programmatūras integrācija «Microsoft» ļaus sacensties ar iepriekš minētajiem konkurentiem.

«Microsoft» arī neslēpj, ka, iegādājoties «Nokia» mobilo telefonu atzaru, viņiem būs pieejama arī plaša patentu pakete, ko izmantot ierīču ražošanā un arī iekasēt samaksu par licencēm. Tas «Microsoft» ir ļāvis ievērojami palielināt peļņu no vienas viedierīces pārdošanas - no 10 dolāriem (5,3 latiem) līdz 40 dolāriem (21,4 latiem).

Dienu pēc paziņojuma presei tādi pazīstami tehnoloģiju portāli kā «Wired» un «The Register» sāk pastiprināti norādīt uz vēl vienu ieguvumu, ko «Microsoft» varētu dot darījums.

Vairāki eksperti ir sākuši spekulēt par «Nokia» direktora Stīvena Elopa atgriešanos «Microsoft»,

lai aizstātu prom ejošo Stīvu Balmeru. Ne «Micrososft», ne arī «Nokia» vēl nav sniegušas oficiālu paziņojumu par šīm versijām.

Kā ziņots, datortehnoloģiju uzņēmums «Microsoft» pēc pārrunām ar Somijas mobilo telefonu ražotāju «Nokia» par 3,79 miljardiem eiro (2,654 miljardiem latu) ir iegādājies tā mobilo tehnoloģiju nodaļu, kā arī tiesības izmantot populāro «Nokia HERE» karšu programmatūru, teikts «Microsoft» paziņojumā presei.

Kopumā «Microsoft» ir veicis pirkumu par 5,44 miljardiem eiro (3,81 miljardu latu), jo 1,65 miljardi eiro (1,155 miljardi latu) tiks iztērēti «Nokia» patentu pārņemšanai. Visu summu darījuma veikšanai ir plānots samaksāt 2014.gada pirmajā ceturksnī.

Komentāri (33)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu