Apple atklāj iPhone 5C, 5S un iOS 7 (124)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Šodien tehnoloģiju kompānijas Apple mītnes vietā Sanfrancisko notika ilgi gaidītais pasākums, kurā Apple vadošie darbinieki prezentēja jaunākos masveida tirgum sagatavotos produktus.

Prezentācija sākās tradicionāli ar kompānijas galvas, Tima Kuka, uzstāšanos un jaunās mobilās operētājsistēmas iOS 7 prezentāciju. Tā ir ieguvusi jaunu saskarni, vienkāršāku, saprotamāku dizainu, krāsu paleti, un virkni jaunu funkciju, tai skaitā kameras aplikāciju ar jau iebūvētiem Instagram analogiem attēlu pēcapstrādes filtriem.

Lai arī jaunievedumi operētājsistēmā ir visnotaļ nozīmīgi, nav šaubu, ka Apple fanus un tehnoloģiju entuziastus vairāk interesēja jelkāda oficiāla informācija par ilgu laiku aprunātajiem jaunajiem viedtālruņiem iPhone 5C un 5S.

Baumas, kas tīmeklī klejoja jau vairākus mēnešus, apstiprinājumu sāka gūt tūlīt pēc iOS 7 un tam paredzēto bezmaksas aplikāciju prezentācijas. Tā, kā pirmais oficiāli tika prezentēts tā dēvētais mazcenas iPhone 5C.

Foto: Reuters/ScanPix

Šis ir viedtālrunis, kas Apple palīdzēs iegūt jaunus klientus to viedtālruņu lietotāju vidū, kam klasiskais iPhone ir par dārgu. iPhone 5C būs lētāks, taču ne daudz sliktāks. Tāpat kā iPhone 5, tam ir 4 collu retina ekrāns un 8 megapikseļu kamera. Redzamākā atšķirība ir korpuss. Apple iPhone 5C būs pieejams baltā, zilā, zaļā, rozā un dzeltenā krāsā, turklāt pircējs pēc izvēles varēs iegādāties arī speciālus, maināmus vāciņus no mīkstas, matētas plastmasas ar izfrēzētiem caurumiem, lai būtu redzama telefona korpusa krāsa.

Otrs un, iespējams, gaidītākais jaunums ir iPhone 5S. Tāpat kā 5C gadījumā, arī attiecībā uz šo telefonu līdzšinējās baumas ir izrādījušās patiesas. Proti, iPhone 5S būs pieejams ne tikai gaiši pelēkā un melnā, bet arī zelta krāsā, tam būs jauns 64 bitu procesors A7 (pirmais šāda tipa procesors mobilajā industrijā), kas atbalsta krietni lielāku operatīvās atmiņas apjomu un ir vismaz divreiz ātrāks par līdzšinējiem procesoriem ne tikai skaitļošanā, bet arī grafiskās informācijas apstrādē.

Paralēli A7 procesoram iPhone 5S ir ieguvis jaunu kustību procesoru M7. Tas nepārtraukti mēra telefona kustības (akselerometrs, žiroskops, kompass) un paver iespējas izmantot krietni vien sarežģītākas aktīvās atpūtas un vingrošanas aplikācijas un noteikt, piemēram, kurās diennakts stundās cilvēks bijis visaktīvākais. Šajā jomā Apple cieši sadarbojušies ar Nike ekspertiem.

Bez tā iPhone 5S ir jauna kamera. Tās galvenās priekšrocības, salīdzinot ar iPhone 5, ir lielāks diafragmas atvērums (F2.2), par 15% lielāks sensors un autofokuss 15 zonās, no kurām telefons pēc attēla uzņemšanas izvēlēsies labāko.

Tāpat iPhone 5S ir jauna hibrīdzibspudze. Tā sastāv no divām LED lampiņām, no kurām viena ir balta, bet otra – dzintara krāsas. Šī sistēma palīdz izvēlēties fotografēšanas apstākļiem piemērotāko zibspuldzes gaismas toni un iegūt reālistiskākus attēlus. Tāpat jaunā kamera ļauj pēc kārtas secīgi uzņemt 10 attēlus, kā arī HD kvalitātē (720p) filmēt ar 120 kadriem sekundē un skatīšanās režīmā iegūt jau kvalitatīvus, palēninātus kadrus.

Nākamais lielais jaunums, par ko neoficiāli runāts arī iepriekš, ir saistīts ar drošību un tā ir pirkstu nospiedumu lasīšanas sistēma. Tā nodēvēta par Touch ID un atrodas uz Home pogas. Kapacitīvais Touch ID sensors ir tikai 170 mikronus biezs, taču tā izšķirtspēja sasniedz apaļus 500 ppi, kas ļauj detalizēti nolasīt pirksta nospieduma informāciju un sakritības gadījumā atbloķē telefonu. Kā norāda Apple, pirksta nospiedumu paroles vietā varēs izmantot arī pirkumiem iTunes veikalā.

iPhone 5C un 5S pārdošanā nonāks 20. septembrī un pirmās valstis, kas to saņems, būs ASV, Austrālija, Kanāda, Ķīna, Francija, Vācija, Japāna, Singapūra un Lielbritānija. Šā gada decembrī telefonus varēs iegādāties vairāk nekā 100 valstīs pie vairāk nekā 270 mobilo sakaru operatoriem.

iPhone 5C svarīgākie dati

Augstums124.4 mm
Platums59.2 mm
Biezums8.97 mm
Svars132 g
ProcesorsA6
Ekrāns4 collas, 1136x640pix, 326 ppi
Kamera8 Mpix, F2.4
Video ieraksts1080p, 30fps
Priekšējā kamera1.2 Mpix, 1280x960 pix, 720p video
BaterijaLaiks sarunām 3G tīklā līdz 10h, gaidīšanas laiks līdz 250h, video atskaņošana līdz 10h, audio atskaņošana līdz 40h, līdz 10h Wi-Fi, darbs 3G tīklā līdz 8h un LTE tīklā līdz 10h

iPhone 5S svarīgākie dati

Augstums123.8 mm
Platums58.6 mm
Biezums7.6 mm
Svars112 g
Procesors64 bitu A7 un kustību procesors M7
Ekrāns4 collas, 1136x640pix, 326 ppi
Kamera8 Mpix, F2.2
Video ieraksts1080p, 30fps+Slo-mo režīms ar 120fps
Priekšējā kamera1.2 Mpix, 1280x960 pix, 720p video
SIM karteLīdzšinējās mikro SIM kartes neder, nepieciešama nano SIM karte
BaterijaLaiks sarunām 3G tīklā līdz 10h, gaidīšanas laiks līdz 250h, video atskaņošana līdz 10h, audio atskaņošana līdz 40h un līdz 10h Wi-Fi
Komentāri (124)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu