Cik maksās jaunie iPhone (98)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Amerikas Savienotajās Valstīs un vairākos citos nozīmīgos tirgos jaunie iPhone 5S un 5C pārdošanā nonāks 20.septembrī.

Kā zināms, 5C ir radīts, lai iekarotu jauna mobilo sakaru ierīču lietotāju slāņa simpātijas, tādēļ šī ierīce būs lētāka nekā 5S. Otrdienas prezentācijā Apple atklāja, ka iPhone 5C 16 GB versija, slēdzot līgumu ar mobilo sakaru operatoru uz diviem gadiem, maksās 99 dolārus, savukārt 32 GB versijas cena būs 199 dolāri. Bez līguma iPhone 5C 16 GB, pēc Reuters informācijas, būšot iegādājams par 549 dolāriem. 32 GB versijas nesubsidētā cena savukārt būs 649 dolāri.

iPhone 5S, būdams progresīvāks un tehnoloģiski labāk apgādāts, būs dārgāks. Šā telefona cenas ASV būs 199, 299 un 399 dolāri par versijām ar 16, 32 un 64 gigabaitu iebūvēto atmiņu. Arī šajā gadījumā ar mobilo sakaru operatoru jāslēdz līgums uz diviem gadiem. Nesubsidētā kārtā attiecīgos 5S telefonus varēs iegādāties par 649, 749 un 849 dolāriem.

Tāpat var atzīmēt, ka brīdī, kad pārdošanā nonāks 5S un 5C, 8 gigabaitu iPhone 4S varēs saņemt bez maksas, taču tikai pēc līguma noslēgšanas ar mobilo sakaru operatoru. iPhone 5 vairs neražos, un tas vairs nebūs pieejams.

Jau ziņots, ka 20.septembrī jaunās viedierīces nonāks pārdošanā ASV, Austrālijā, Kanādā, Ķīnā, Francijā, Vācijā, Japānā, Singapūrā un Lielbritānijā. Bet šā gada decembrī telefonus jau varēs iegādāties vairāk nekā 100 valstīs pie vairāk nekā 270 mobilo sakaru operatoriem, tiesa, datumi un cenas tiks precizēti vēlāk.

Runājot par cenām Latvijā, tās pagaidām var tikai minēt. Taču būtiski, ka Apple vadība otrdienas prezentācijas gaitā uzsvēra, ka iPhone 5S nebūs lētāks par iPhone 5, un tas nozīmē, ka

lētākā 16 GB versija pie mums ar LMT līgumu divu gadu garumā lietotājam izmaksās vairāk nekā 500 latus,

savukārt 32 GB versija vairāk nekā 600 latu.

Komentāri (98)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu