5 iemesli, kādēļ iPhone 5S ir vilšanās (273)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

10.septembrī Apple pasaulei prezentēja divus jaunus viedtālruņus – iPhone 5S un 5C.

iPhone 5C tiek pozicionēts kā «lēts» telefons, ko pirks tā sabiedrības daļa, kurai klasiskie iPhone ir par dārgu. Realitātē iPhone 5C ir citādākā korpusā iemontēts iPhone 5, ko no ražošanas noņems, tiklīdz pārdošanā nonāks 5S un 5C. Tādēļ nav pārsteigums, ka telefona sakarā neko diži vairāk par maināmajiem dekoratīvajiem vāciņiem un piecās dažādās krāsās pieejamo korpusu Apple prezentācijā neminēja.

iPhone 5S gadījumā cerības bija krietni vien lielākas, taču ilgi gaidītā prezentācija daudziem lika vilties. Lielus pārsteigumus Apple šoreiz nespēja sagādāt, un CNet.com to pamato ar pieciem iemesliem, kādēļ iPhone 5S uzskatāms par vilšanos.

1. Ekrāna izmērs

Kamēr konkurenti, piemēram, Samsung savu flagmani S4 piedāvā ar Full HD 5 collu ekrānu, Apple iPhone 5S ekrāns ir palicis nemainīgā 4 collu izmērā ar 640 x 1136 pikseļu izšķirtspēju. Faktiski tas ir tikai nedaudz augstāks kā iepriekšējās paaudzes iPhone 4 un 4S.

2. Procesors

Apple lepojas, ka iPhone 5S ir jauns A7 procesors ar 64 bitu arhitektūru, miljardiem tranzistoru un divreiz lielāku veiktspēju nekā A6 procesoram. Tas viss ir labi, taču patiesībā veiktspēja vienmēr ir bijusi pietiekama un parastais lietotājs, ja vien nespēlēs prasīgas 3D spēlītes, atšķirību tāpat nemanīs. Piedevām jaudīgāks procesors nozīmē arī lielāku enerģijas patēriņu.

3. Baterija

Telefons ir jauns, taču baterijas kalpošanas laiks ir palicis nemainīgs – gaidīšanas, sarunu, video skatīšanās un mūzikas klausīšanās laiks iPhone 5 un 5S, spriežot pēc tehniskajām specifikācijām, ir identisks.

4. Iebūvētā atmiņa

Lielākais iebūvētās atmiņas apjoms aizvien ir 64 GB, turklāt iPhone neatbalsta ārējās atmiņas kartes ievietošanu, kas mūsdienās daudziem lietotājiem varētu būt svarīgi, lai filmu un mūzikas kolekcija vienmēr būtu kabatā.

5. Inovācijas

iPhone 5S raksturo patiesu inovāciju trūkums. Telefonam gan ir pirkstu nospiedumu lasītājs, taču vēl ir nepieciešams praksē pārliecināties, cik ātri un precīzi tas darbojas. Kamera, kas tiek raksturota kā jauna un uzlabota, patiesībā ir sliktāka nekā dažam labam konkurējošam viedtālrunim, un kopumā 5S nespēj pārsteigt; arī informācija par dzeltenbrūna korpusa opciju bija pieejama jau labu laiku pirms prezentācijas.

Komentāri (273)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu