Pirkstu nospiedumu lasītājam varētu būt problēmas (30)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Viena no lielākajām jaunā iPhone 5S inovācijām ir pirkstu nospiedumu lasītājs. Tā palīdzēs gadījumos, kad viedtālrunis noklīdīs vai arī tiks nozagts, bet varētu kļūt par apgrūtinājumu tiem lietotājiem, kas cieš no pastiprinātas plaukstu svīšanas.

Apple pētnieki ir pārliecinājušies, ka Home pogā iestrādātajam Touch ID sensoram īsti nepatīk sasvīduši, ar krēmu vai citiem šķidrumiem klāti pirksti. Arī pirksti ar rētām sensoram nepatīk, atsaucoties uz The Wall Street Journal, raksta CNet.com.

Apple pārstāvis gan norādījis, ka pēdējo no minētajām problēmām var atrisināt, vienkārši izmantojot tādu pirkstu, uz kura nav rētas.

Touch ID ir pilnīgs jaunums viedtālruņu pasaulē. Kapacitīvais sensors ir ļoti plāns un spēj pirksta nospiedumu lasīt visos virzienos. Tas nozīmē, ka sensors nav jātur konkrētā leņķī attiecībā pret pirkstu, turklāt tam var «piesaistīt» arī vairāku pirkstu nospiedumus. Visa šāda veida personiskā informācija tiek glabāta telefonā, nevis iCloud datu mākonī, tādēļ ierīci nelikumīgi ieguvušam cilvēkam faktiski nebūs iespējas piekļūt telefona saturam.

Komentāri (30)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu