iPhone 5C varētu nebūt tik populārs kā gaidīts (51)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Apple jauno iPhone 5C skaidri pozicionē kā viedtālruni, kurš paredzēts plašai sabiedrības daļai.

To, ka ierīcei iPhone 5c šobrīd ir ļoti liela nozīme Apple dienaskārtībā, apliecina tai atvēlētā dominējošā loma visās Apple interneta vietnēs. Atverot Apple.com, pirmo interesents ierauga 5C, atverot iPhone sadaļu, aina ir identiska - vispirms kompānija demonstrē krāsaino polikarbonāta korpusā ieskrūvēto 5C un tikai pēc tam dzelteni brūno flagmani iPhone 5S.

Savā ziņā koncentrēšanās uz iPhone 5C ir saprotama, taču, kā norāda The Verge, līdz ar šīs ierīces tirdzniecības sākuma tuvošanos, Apple ir lauzis tradīciju un nedižojas par pirmajās dienās pēc prezentācijas saņemto pasūtījumu daudzumu.

Iepriekšējos trīs gadus Apple nevilcinājās paziņot, cik daudz cilvēku ir veikuši iPhone 4, iPhone 4S un iPhone 5 pasūtījumu. Sākums bija samērā pieticīgs, kad 2010.gada rudenī Apple nosauca ciparu 600 000, jo tieši tik cilvēku pirmajās 24 pasūtījumu pieņemšanas stundās bija apliecinājuši vēlmi kļūt par iPhone 4 īpašniekiem. 2011.gadā iPhone 4S pasūtījumu skaits pirmajās 24 stundās jau pārsniedza miljona atzīmi, bet pērn pēc iPhone 5 pieteikšanas interesentu skaits bija vēl divas reizes lielāks.

Šogad situācija ir krietni vien citādāka, jo no Apple marketinga nav izskanējis ne pušplēsta vārda par iPhone 5C pasūtījumu apjomu. Un to acīmredzot ir pamanījuši arī investori Volstrītā, jo pirmdien kompānijas akciju cena nokrita līdz 450 dolāriem. Īsi pēc iPhone 5S un 5C prezentācijas viens Apple vērtspapīrs NASDAQ biržā maksāja 494 dolārus.

The Verge norāda, ka iepriekšējos gados jauno telefonu pasūtīšanas vietne ātri vien vēstījusi, ka limiti ir izsmelti un ierīces nāksies pagaidīt. Taču šogad, kad līdz tirdzniecības sākumam ir atlikušas vien divas dienas, pasūtīt var iPhone 5C jebkurā piedāvātā konfigurācijā.

Tai pašā laikā pastāv iespēja, ka šogad telefonu vienkārši ir pietiekami lielā skaitā, jo iPhone 5C būtībā ir citādākā vāciņā ietērpts iPhone 5, kā piegāžu apjomi apmierina pieprasījumu.

Jāatzīmē, ka iPhone 5S iepriekšpasūtīšanā netiek piedāvāts un tas nozīmē, ka piektdienas rīts vai ceturtdiena daudziem jo daudziem Apple faniem sāksies ar nīkšanu rindā pie Apple Store veikaliem tajās pasaules valstīs, kur tirdzniecību sāks 20.septembrī. Tās būs ASV, Austrālija, Kanāda, Ķīna, Francija, Vācija, Japāna, Singapūra un Lielbritānija.

Komentāri (51)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu