Apple palaiž iTunes Radio (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Tehnoloģiju gigants Apple nupat ir publiskai lietošanai nodevis iTunes Radio mūzikas straumēšanas pakalpojumu.

Par to, ka tuvākajā laikā tiešsaistes režīmā sāks darboties mūzikas straumēšanas pakalpojums, Apple pavēstīja 10.septembra preses konferencē, kurā tika atklāta iOS operētājsistēmas jaunākā, septītā versija, kā arī jaunie iPhone modeļi 5S un 5C.

iTunes jaunākā versija 11.1, kas pagaidām gan pieejama tikai Savienoto Valstu teritorijā, ietver vairāk nekā 250 radiostacijas ar visaptverošu mūzikas bibliotēku. Tā izveidota pēc panāktās vienošanās ar visām lielākajām mūzikas izdevniecībām, vēsta www.nme.com.

iTunes Radio var sākt darboties, jo Apple ir panācis vienošanos ar reklāmdevējiem - dažādām kompānijām, tostarp McDonald's, Pepsi, Procter & Gamble un Nissan. Mūzikas straumēšanas pakalpojums būs bezmaksas, taču lietotājam jārēķinās, ka ik pēc 15 minūtēm tiks atskaņota audio reklāma, bet reizi stundā - reklāmas video klips. No 2014.gada reklāmu iTunes Radio varēs izvietot tie uzņēmumi, kas šim nolūkam tērēs vismaz miljonu dolāru.

iTunes Radio saviem lietotājiem piedāvās personalizētas radio stacijas, kuru saturs tiks atlasīts, balstoties uz viņu gaumi un jau līdzšinējo mūzikas klausīšanās vēsturi. Vēl viena jauna funkcija jaunākajā iTunes versijā ir Genius Shuffle, kas spēj maksimāli neuzkrītoši salīmēt kopā divus skaņdarbus, tā nodrošinot nepārtrauktu skanējumu.

Var atzīmēt, ka cits mūzikas straumēšanas pakalpojums, Spotify, starp skaņdarbiem izvieto pašreklāmas klipus, taču lietotājam pastāv iespēja par konkrētu mēneša abonēšanas maksu no tām atbrīvoties.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu