Popular Science: lasītāju komentāri kaitē zinātnei (23)

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Populārās zinātnes žurnāls «Popular Science» bloķējis iespēju izdevuma vietnē lasītājiem komentēt rakstus, norādot, ka komentāri kļuvuši kaitīgi zinātnei.

«Sabiedrības vienprātību attiecībā uz virkni zinātniski pierādītu tēmu sagrāvis desmitiem gadu ilgs politiski motivēts karš pret ekspertu slēdzieniem,» norāda «Popular Science» redaktore Sjūzena Labara.

«Pēkšņi atsākušās kļūdainas diskusijas par visu, sākot no evolūcijas līdz klimata izmaiņu izcelsmei. Zinātniska pārliecība ir kļuvusi par kārtējo tēmu, par kuru divi cilvēki «debatē» televīzijā. Un komentāru sadaļa ir to apņemošās mediju kultūras grotesks atspoguļojums. Zem mūsu rakstiem un mūsu vietnē, kas veltīta zinātnes veicināšanai, tiek veikts cinisks darbs, apdraudot zinātniskās doktrīnas pašus pamatus,» norāda redaktore.

Ir pierādīts, ka arī nomelnojoši komentāri iespaido lasītāja sākotnējo viedokli par rakstu, pat ja šie komentāri ir nepareizi un maldinoši, skaidroja Labara.

Žurnāls tomēr turpinās atbildēt uz atsevišķu lietotāju komentāriem sociālo mediju vietnēs, kā tviterī un «Facebook» profilā, kā arī atsevišķos gadījumos atvērt lasītāju komentāru sadaļu pie «izraudzītiem rakstiem, kuriem nepieciešama aktīva un intelektuāla diskusija».

Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu