Ūdeņraža šūnu lādētājs telefonam (19)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šā gada sākumā ASV tirgū pārdošanā nonāks viedtālruņu un planšetdatoru lādētājs ar ūdeņraža šūnu elementiem.

Kompānijas Intelligent Energy izstrādātais mobilais lādētājs Upp noderēs tiem viedierīču lietotājiem, kam ilgu laiku nav piekļuves elektrotīkla rozetei, raksta CNet.com.

Upp jau iepriekš bija pieejams Āfrikā, taču tās ražotājs tagad ir guvis pārliecību arī par tā potenciālu pašmāju tirgū. Par nodomu 199 dolārus vērto Upp izplatīt mazumtirdzniecības tīklā Brookstone Intelligent Energy paziņojis Lasvegasā notiekošajā patērētāju elektronikas šovā CES.

Foto: Publicitātes foto

«Mēs uzskatām Upp par īstu apvērsumu, kurš varētu apmierināt augošās vajadzības ierīču lietotāju vidū,» saka Brookstone produktu attīstības un pārdošanas viceprezidents Stīvens Švarcs.

Mobilais lādētājs sastāv no divām daļām – ūdeņraža kārtridža un ķīmiskās reakcijas šūnas, kam sānos ir mazi caurumiņi, caur kuriem izvadīt ūdeņraža un skābekļa molekulu savienošanās procesā radušos ūdens tvaiku. Tvaika temperatūra esot 30 grādi pēc Celsija, tādēļ bažām par applaucēšanās risku nav pamata.

Ar vienu ūdeņraža aptveri pietiek, lai vidusmēra viedtālruņa bateriju varētu uzlādēt piecas līdz septiņas reizes. Tas nozīmē, ka rīkojoties ar telefonu saprātīgi, Upp nodrošina vismaz pāris nedēļas ilgu autonomiju. Tradicionālā mobilā tālruņa gadījumā «neatkarības periods» varētu sasniegt pat pusotru mēnesi vai vairāk. Bet tad jau nāksies meklēt uzpildītu kārtridžu, ko Intelligent Energy plāno piedāvāt pēc abonēšanas principa par 5 līdz 10 dolāriem mēnesī.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu