Flappy Bird izstrādātājam spēle sabojājusi dzīvi (14)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Nesen popularitāti ieguvušās mobilās spēles «Flappy Bird» izstrādātājs Dongs Ngujens izlēmis to izņemt no «Apple» un «Google» aplikāciju veikaliem, teikts viņa «Twitter» kontā.

Ngujena izstrādātā spēle lejupielādei bija pieejama jau 2013.gada vidū, bet popularitātes kāpumu piedzīvoja gada nogalē, kad kļuva par populārāko spēli gan «iOS», gan «Android» platformā. Izstrādātājs bija ļoti pārsteigts par negaidīto popularitāti, bet paziņoja, ka tas radot pārāk lielu apgrūtinājumu viņa ikdienas dzīvei, tāpēc spēli no aplikāciju veikaliem izņemšot.

«Flappy Bird» spēlē nepieciešams ar pirksta spiedieniem uz ekrāna vadīt spārnu vēzienus, tādējādi uzturot tā lidojumu. Putniņam jālido cauri no caurulēm veidotai ejai, kas no spēlētāja brīžiem prasa pamatīgu piepūli. Sociālajā tīklā «YouTube» redzami vairāki video, kur spēlētāji līdz pat dusmām cenšas uzlabot labākos rezultātus šajā spēlē.

Spēles izņemšana no aprites neesot saistīta ar baumām par izstrādātāja juridiskajām problēmām

vai kāda veida pārpirkšanu, norāda Ngujens. Izstrādātājs «The Verge» bildis, ka jau domājot par spēles turpinājumu un spēļu izstrādi pamest negrasās.

Vēl nesen «Flappy Bird» par reklāmas guvumiem Ngujenam esot devusi ap 50 000 dolāru peļņu dienā (36 840 eiro), norādīja «The Verge».

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu