Bitcoin vērtība Japānas biržā piedzīvo strauju kritumu (13)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Digitālās valūtas «Bitcoin» vērtība Tokijas biržā «MtGox» trešdien piedzīvoja ievērojamu samazinājumu salīdzinājumā ar citām biržām, kas nodarbojas ar virtuālās valūtas tirdzniecību.

Viena «Bitcoin» vērtība «MtGox» trešdien bija 286 ASV dolāri, salīdzinot ar aptuveni 600 dolāriem citās platformās, kas nodarbojas ar šīs valūtas tirdzniecību.

«Bitcoin» vērtības kritums Japānā galvenokārt skaidrojams ar «MtGox» lēmumu pirms apmēram divām nedēļām pārtraukt apstrādāt klientu pieprasījumus naudas izņemšanai no to «virtuālajiem maciņiem» «MtGox».

Šo lēmumu «MtGox» skaidroja ar tehnoloģiskiem sarežģījumiem.

Šā gada janvārī viena «Bitcoin» cena «MtGox» sasniedza pat vairāk nekā 900 dolārus.

«MtGox» ir viena no vecākajām «Bitcoin» tirdzniecības platformām.

«Bitcoin» uzskatāma par vienu no pionieriem tā dēvētās kriptovalūtas kustībā, kas pēdējā laikā piedzīvo strauju izplatību.

Valūta «Bitcoin» ir balstīta uz datorkodu, kas izstrādāts pirms aptuveni pieciem gadiem. Šī koda izstrādātājs vai izstrādātāji ir palikuši anonīmi.

Atšķirībā no tradicionālajām valūtām «Bitcoin» valūtas izdošanu un apriti neuzrauga nedz kāda valdība, nedz centrālā banka.

«Bitcoin» anonimitāte darījumos ir raisījusi kritiku par iespējām šo valūtu izmantot nelegālos darījumos, ieskaitot narkotiku un ieroču tirdzniecību.

Tāpat eksperti norāda, ka šīs valūtas «virtuālos naudasmakus» apdraud arī hakeru uzbrukumu risks.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu