Microsoft izstrādā virtuālās realitātes brilles (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Runā, ka Microsoft inženieri patlaban esot ķērušies pie viedo virtuālās realitātes briļļu izstrādāšanas.

Tā būs ierīce, kas darbosies līdzīgi kā Oculus Rift, kā izstrādātājs nupat ir nonācis Facebook īpašumā, un Sony Project Morpheus. Galvenā atšķirība būs tikai tā, ka Microsoft plāno pievērsties realitātes papildināšanai un paplašināšanai, nevis koncentrēties tikai uz virtuālās realitātes vidi.

Citiem vārdiem, ar Microsoft virtuālajām brillēm lietotājs aizvien spēs redzēt virtuālo pasauli, taču līdzīgi kā Google Glass gadījumā tā tiks papildināta ar digitālas informācijas slāņiem, vēsta Stuff.tv.

Oficiālas informācijas no Microsoft gan pagaidām nav, taču kompānijas publikācijas un patenti pēdējos divos gados liecina, ka paplašinātās realitātes brillēm ir stabila vieta kompānijas dienas kārtībā, lai videospēļu spēlēšana kļūtu vēl aizraujošāka.

Kā vēsta Tech Crunch, Microsoft savu ieceru īstenošanu stiprina ar atbilstošiem iepirkumiem tehnoloģiju pasaulē. Piemēram, Microsoft jau ir veicis 150 miljonu dolāru vērtu iepirkumu, iegūstot piekļuvi virtuālās pasaules briļļu ražotāja Osterhout Design Group zināšanām un aparatūrai.

Var atzīmēt, ka virtuālo pasauli vēl pamatīgāk apgūt ir nolēmis Japānas elektronikas gigants Sony. Japāņi pirms pāris nedēļām notikušajā spēļu izstrādātāju konferencē atklāja konsolei PlayStation 4 sagatavotās virtuālās realitātes brilles Project Morpheus.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu