Trīs jaunas Nokia Lumia ar Windows Phone 8.1 (25)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nokia

Microsoft Build 2014 konferences ietvaros Nokia prezentēja trīs jaunus Lumia sērijas viedtātālruņus ar Windows Phone 8.1 – flagmani Nokia Lumia 930, un budžeta klases Nokia Lumia 630 un Lumia 635. Windows Phone 8.1 atjauninājuma veidā būs pieejams arī visiem Nokia Lumia viedtālruņiem ar WP8.

Nokia Lumia 930 viedtālrunī apkopotas viss labākais un jaunākais no Lumia un Microsoft. Tam ir

20 megapikseļu PureView kamera ar ZEISS optiku,

optisko attēla stabilizāciju (OIS) un Dual LED zibspuldzi, kas lietotājam ļaus uzņemt detalizētus un spilgtus attēlus. Nepārspējamas kvalitātes video ierakstus ar Lumia 930 nodrošinās tajā iekļautie četri skaņas ierakstīšanas mikrofoni un Nokia Rich Recording skaņas ierakstīšanas funkcija, kas nodrošina skaidru skaņu, bloķējot nevēlamus trokšņus. Pateicoties Dolby Surround Sound tehnoloģijai, arī viedtālruņa atskaņotā skaņa būs baudāma īpaši augstā kvalitātē. HD kvalitātes platleņķa priekšējā kamera lietotājam ļaus uzņemt arī labas kvalitātes pašbildes jeb «selfijus».

Nokia Lumia 930
Nokia Lumia 930 Foto: Nokia

Nokia Lumia 930 elegantais korpuss veidots no polikarbonāta un metāla elementiem. Viedtālrunim ir 5 collu ClearBlack Full HD OLED displejs, un to, tāpat kā citu jaunāko Nokia Lumia viedtālduņu ekrānus, var lietot arī ar cimdiem. Ekrāns nodrošina labu redzamību arī spilgta apgaismojuma apstākļos.

2.2 GHz četrkodolu procesors, 32 GB iebūvētā atmiņa, 2GB RAM nodrošinās vēl ātrāku darbu ar programmām, spēlēm un integrētajiem Microsoft pakalpojumiem Microsoft Office un One Drive.

Nokia Lumia 930 iebūvēts arī bezvadu uzlādes atbalsts.

Nokia Lumia 930 pēc šobrīd esošās informācijas par aptuveno nesubsidēto mazumtirdzniecības cenu 650 eiro būs pieejams Latvijā šis vasaras sākumā.

Viedtālruņi par pieejamu cenu

Nokia Lumia 630 un Lumia 635 ir viedtālruņi, kas piedāvā Windows Phone 8.1 un Lumia inovācijas par pieejamu cenu. Pēc pašreizējās informācijas viedtālruņi par aptuveno nesubsidēto mazumtirdzniecības cenu 175 eiro Lumia 630) un 195 eiro Lumia 635) būs pieejami Latvijā vasaras sākumā. Abiem viedtālruņiem ir 4,5 collu Clear Black ekrāns, maināmi aizmugures vāciņi dažādās krāsās, un tajos pieejamas tādas funkcijas, kādas ierasts lietot tikai augstākās klases Lumia viedtālruņos.

Nokia Lumia 635
Nokia Lumia 635 Foto: Nokia

Nokia Lumia 630 ir pirmais Nokia Lumia viedtālrunis, kam izveidota arī versija ar divu SIM karšu atbalstu. Nokia Lumia 630 ar divu SIM karšu atbalstu šīs vasaras sākumā par aptuveno nesubsidēto mazumtirdzniecības cenu 185 EUR būs pieejams Latvijas tirgū. Nokia Lumia 635 tikmēr ir 4G mobilās datu pārraides atbalsts.

Tāpat kā pārējie Nokia Lumia sērijas viedtālruņi, arī jaunākie Nokia Lumia viedtālruņi lietotājiem nodrošina karšu un navigācijas pakalpojumu. HERE navigāciju ir iespējams izmantot arī bezsaistē. Arī Nokia Lumia 630 un Lumia 635 pieejamas bezmaksas HERE kartes un navigācija visā pasaulē.

Nokia 630 Dual SIM
Nokia 630 Dual SIM Foto: Nokia

Windows Phone 8.1 un Lumia Cyan

Sākot no vasaras, visiem Nokia Lumia viedtālruņiem ar Windows Phone 8 (WP8) būs pieejams programmatūras atjauninājums – Windows Phone 8.1 ar vairākām tikai Lumia lietotājiem pieejamām funkcijām, to ar nosaukumu «Lumia Cyan» Lumia WP8 viedtālruņos varēs lejupielādēt, pieslēdzoties Wi-Fi. Būtiskākie jaunumi, kurus sniegs šis atjauninājums, ir paziņojumu centrs (Action Center), ātrāka rakstība ar Word Flow klaviatūras funkciju, tāpat arī sākuma ekrānam būs pieejamas vēl plašākas personalizēšanas iespējas, tajā skaitā arī fona attēla pievienošana.

Latvijas tirgū šobrīd pieejami seši Nokia Lumia sērijas viedtālruņi ar Windows Phone 8:

6 collu Nokia Lumia 1520 ar 20 megapikseļu kameru, Nokia Nokia Lumia 1020 ar 41 megapikseļa kameras sensoru, ar metāla un polikarbonāta korpusu aprīkotais Nokia Lumia 925, vidējās cenu kategorijas Nokia Lumia 1320 ar 6 collu ekrānu, kā arī budžeta klases viedtālrunis Nokia Lumia 625 ar 4.7 collu ekrānu un augstu veiktspēju. Tāpat arī Latvijā nopērkams cenas ziņā pieejamākais Windows Phone viedtālrunis – Nokia Lumia 520, kas ša gada februārī saņēma Global Mobile Awards apbalvojumu kategorijā «Labākais zemas cenas viedtālrunis», pārspējot četras šajā kategorijā nominētās citu ražotāju ierīces.

Šobrīd visiem Nokia Lumia viedtālruņiem ar WP8 Latvijā ir pieejams programmatūras atjauninājums Lumia Black, kas sniedz virkni jaunu funkciju un jaunumu. Lumia Black atjauninājumu lietotāji saviem viedtālruņiem var uzstādīt, tālruņa iestatījumos atverot tālruņa atjaunināšanas sadaļu un pieslēdzoties Wi-Fi.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu