Nokia leģendārais zvanu tonis svin 20 gadu jubileju (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Viena no pasaulē plašāk atpazīstamajām melodijām – Nokia zvanu tonis Nokia Tune – šogad svin 20 gadu jubileju.

Nokia Tune zvanu tonis dienas laikā visā pasaulē izskan aptuveni miljardu reižu – tas kā zvanu melodija ir uzstādīts simtiem miljonos tālruņu.

Pazīstamā melodija cēlusies no spāņu komponista Francisko Tarrega (Francisco Tárrega) skaņdarba «Gran Vals» un skan Nokia tālruņos kopš 1994.gada.

Pirmo reizi šī melodija bija pieejama tālrunī Nokia 2110. Kopš tā laika Nokia Tune zvanu tonis ir pieejams visos Nokia tālruņos – gan klasiskajos un Nokia Asha sērijas tālruņos, gan arī visos Nokia Lumia viedtālruņos.

Divdesmit gadu laikā līdz ar tehnoloģiju attīstību Nokia klasiskais zvanu tonis ir skanējis dažādās versijās, saglabājot to pašu melodiju.

2011.gadā Nokia pirmo reizi izsludināja konkursu, lai atrastu jaunu versiju Nokia klasiskajai zvanu melodijai, un 2012.gada tālruņos bija pieejama itāļu dīdžeja radītā Nokia Tune dabstepa versija.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu