Samsung sāk Galaxy S5 tirdzniecību (25)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Samsung

11. aprīlī Samsung sāk viedtālruņa Galaxy S5 tirdzniecību Latvijā un pasaulē, viedtālrunim veikalu plauktos nonākot vienlaikus – plkst. 11:11 pēc vietējā laika.

«Tehnoloģiju attīstība maina tālruņu lietošanas paradumus – kā liecina GFK dati, 2013. gadā viedtālruņi ieņēma vadošo pozīciju mobilo tālruņu segmentā Latvijā, sasniedzot 53% tirgus daļu. Tā kā Samsung mērķis ir uzlabot lietotāju dzīves kvalitāti, Galaxy S5 jauninājumi ir atbilde uz patērētāju vēlmēm – uzlabota drošība pret ūdeni un putekļiem, augstas izšķirtspējas kamera, noturīga baterija, dizains un lieliska savienojamība. Lielais pieteikumu skaits iegādāties Galaxy S5 pirms tālruņa oficiālās nonākšanas veikalos Latvijā ir apliecinājums tam, ka cilvēki jaunās iespējas gaida ar nepacietību,» skaidro Māris Ķikāns, Samsung Electronics Baltics Telekomunikāciju vadītājs Baltijas valstīs.

Foto: Samsung

Piektās paaudzes Galaxy S sērijas viedtālrunis Galaxy S5 ir radīts atbilstoši lietotāju vēlmēm, iekļaujot vairākas būtiskas inovācijas, kas piemērotas ikdienai. Tam ir 16 megapikseļu kamera ar uzlabotu izvēlni un lietotāja saskarni, kas ļauj viegli uzņemt, rediģēt un dalīties ar attēliem, bet īpašais enerģijas taupīšanas režīms samazina baterijas patēriņu. Ierīces korpuss ir apgādāts ar IP67 standartam atbilstošu aizsardzību pret putekļiem un ūdeni. Turklāt viedtālrunim ir ātrāka datu pārraide, vairākas aplikācijas aktīvam dzīvesveidam, kā arī uzlabota aizsardzība.

Jaunā Samsung Galaxy S5 aptuvenā mazumtirdzniecības cena Latvijā ir 700 eiro, un to varēs iegādāties vadošo mobilo sakaru operatoru veikalos un lielākajos tirdzniecības centros.

Samsung kā inovāciju līderis valkājamo tehnoloģiju tirgū paplašinājis šo tehnoloģiju klāstu ar nozarē pirmo viedpulksteni ar izliektu Super AMOLED ekrānu – Gear Fit. Tas nodrošina visplašākās iespējas aktīvam dzīvesveidam un sportam, vienlaikus nezaudējot ne stilu, ne iespējas sazināties. Savukārt jaunie Samsung Gear 2 un Gear 2 Neo lietotājiem piedāvā uzlabotu savienojamību un pilnībā integrētus risinājumus.

Gear Fit un Gear 2 Neo aptuvenā mazumtirdzniecības cena Latvijā ir 200 eiro, un Gear 2 aptuvenā cena ir 300 eiro.

Viedtālruņu lietotājiem arvien būtiskākas kļūst iespējas un saturs, ko tālrunis var sniegt. Tāpēc Samsung ir sagatavojis Galaxy S5 lietotājiem aplikāciju dāvanu komplektu, kas iekļauj gan mūzikas straumēšanas servisu Deezer, gan vairākas sporta, aktīva dzīvesveida, ziņu, spēļu, produktivitātes un datu glabāšanas aplikācijas, piemēram, Endomondo, DropBox, Bloomberg Businessweek+, LinkedIn Business Premium un citas par kopējo vērtību virs 500 eiro.

Cer, ka telefons attaisnos cerības

Eksperti «Galaxy S5» apskatos secinājuši, ka tas ir viens no modernākajiem viedtelefoniem tirgū, taču viņi vienlaikus norāda, ka tam nav sensācijas faktora, kas būtu nepieciešams, lai to izceltu uz konkurentu fona.

«Samsung» mobilo telefonu ražošanas struktūrvienība pēdējo gadu laikā bijusi galvenais dzinējspēks rekordlielajiem ienākumiem, un uzņēmumam nepieciešams, lai «Galaxy S5» tirdzniecība būtu veiksmīga, tādējādi raidot atbildi uz kritiķu izteikumiem, ka kompānijai trūkst skaidras stratēģijas attīstības nodrošināšanai sīvas konkurences un piesātinātajā tirgū.

Jaunākie dati liecina, ka «Samsung» saražojis aptuveni 30% no pērn pasaulē pārdotajiem viedtelefoniem, tādējādi gandrīz divkārtīgi pārsniedzot «Apple» tirgus daļu.

Taču otrdien uzņēmums prognozēja, ka tā pamatdarbības peļņa šā gada pirmajā ceturksnī veidos 8,4 triljonus vonu (5,8 miljardus eiro), tai piedzīvojot kritumu jau otro ceturksni pēc kārtas.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu