HP maksās 108 miljonu dolāru sodu par kukuļdošanu (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV datortehnikas kompānija «Hewlett-Packard» (HP) ir piekritusi samaksāt naudassodu 108 miljonu ASV dolāru (78 miljonu eiro) apmērā, lai tiktu izbeigta ASV Tieslietu ministrijas un Vērtspapīru un biržu komisijas (SEC) tiesvedība pret šo firmu lietā par kukuļdošanu ārvalstīs, ziņo laikraksts «Wall Street Journal».

HP trešdien atzina, ka ir iesaistīta kukuļu došanā Krievijā, Polijā un Meksikā, ziņoja Vācijas raidstacija «Deutsche Welle».

Galvenais izmeklēšanas subjekts bija 35 miljonus eiro vērts kontrakts starp bijušo HP meitsabiedrību Vācijā «Hewlett-Packard ISE GmbH» un Krievijas Ģenerālprokuratūru, kura ietvaros HP no 2001. līdz 2006.gadam piegādāja un uzstādīja IT aprīkojumu.

Izmeklēšanu sakarā ar aizdomām, ka HP darbinieki devuši kukuļus ar mērķi noslēgt šo līgumu, vispirms sāka Drēzdenes prokuratūra Vācijā. Vēlāk šai izmeklēšanai pievienojās ASV Tieslietu ministrija un SEC atbilstoši ASV likumam par koruptīvas prakses apkarošanu ārvalstīs (Foreign Corrupt Practices Act).

Izmeklēšanā noskaidrots, ka «Hewlett-Packard ISE GmbH» devusi kukuli vairāk nekā divu miljonu ASV dolāru (1,4 miljonu eiro) apmērā Krievijas valdības pārstāvim, lai iegūtu šo lielo kontraktu.

Polijā HP pārstāvji devuši kukuļus un dāvanas par vairāk nekā 600 tūkstošiem dolāru (433 tūkstošiem eiro), lai varētu noslēgt kontraktu ar Polijas policiju. Meksikā HP samaksājusi kukuļos vairāk nekā miljonu dolāru (722 tūkstošus eiro), lai iegūtu pasūtījumu no valsts naftas koncerna «Pemex».

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu