Mūzikas ierakstu kompānijas ierosina lietu pret vietni Megaupload (11)

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Četras ierakstu kompānijas ceturtdien iesniegušas tiesā prasību pret failu apmaiņas vietni «Megaupload» un tās dibinātāju Kimu Dotkomu.

Kā jau ziņots, šonedēļ līdzīgi rīkojās arī lielākās ASV kinostudijas. Tās apsūdz «Megaupload» autortiesību pārkāpumos.

Dotkoms «iesaistījās un aktīvi veicināja mūzikas ierakstu autortiesību pārkāpšanu lielos apmēros, pats no tā labi nopelnot», apgalvo Amerikas Ierakstu industrijas asociācija (RIAA).

Prasību iesniegušas ierakstu kompānijas «Warner Music Group», «UMG Recordings Inc», «Sony Music Entertainment», «Capitol Records», «Time Warner Inc», «Vivendi SA» un «Sony Corp», kā arī visi RIAA locekļi.

Prasībā teikts, ka «Megaupload» nelikumīgā veidā guva 175 miljonu ASV dolāru (126 miljonu eiro) peļņu, kā arī nodarīja «vairāk nekā pusmiljarda dolāru zaudējumus» autortiesību turētājiem.

ASV varasiestādes aprēķinājušas, ka «Megaupload» darbība esot nesusi filmu studijām 500 miljonu ASV dolāru (364 miljonu eiro) zaudējumus. Tikmēr pati vietne nopelnījusi aptuveni 175 miljonus dolāru (127 miljonus eiro), pateicoties lietotāju augšupielādētajiem materiāliem, kas aizsargāti ar autortiesībām.

Dotkoms norāda, ka «Megaupload» bijusi paredzēta lietotāju personīgo failu glabāšanai un nenesot atbildību par saturu, ko lietotāji padarījuši publiski pieejamu.

ASV cenšas panākt Dotkoma izdošanu no Jaunzēlandes, lai viņu varētu tiesāt «Megaupload» lietā.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu