Zviedrijā ievieš maksājumu sistēmu ar cilvēka vēnas skenēšanu (14)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Zviedrijas dienvidu pilsētā Lundā cilvēkiem vairākos veikalos un restorānos ir iespējams norēķināties, izmantojot rokas vēnas skenēšanas metodi, pirmdien paziņoja Lundas Universitātes pētnieki.

Vēnas skenēšanas termināļi ir izveidoti 15 veikalos un restorānos, pateicoties inženierzinātņu studentam, pirms diviem gadiem nāca klajā ar ideju, stāvot rindā veikalā.

Ap 1600 cilvēku jau ir pierakstījušies jaunajai sistēmai, kuras izveidotājs saka, ka tā maksājumus padara ātrākus un drošākus par tradicionālajām maksājumu metodēm.

«Ikviena indivīda vēnas zīmējums ir pilnībā unikāls, tādēļ patiešām nav veida, kā apkrāpt tādu sistēmu,» savā paziņojumā norādīja pētnieks Fredriks Leiflands.

«Ikreiz, lai veiktu maksājumu, ir nepieciešams noskenēt roku,» viņš norādīja.

Lai gan vēnas skenēšanas tehnoloģija nav jaunums, līdz šim tā nav izmantota kā maksājumu forma.

«Mums pašiem bija jāsavieno visi spēlētāji, kas bija diezgan sarežģīti: vēnas skenēšanas termināli, bankas, veikali un patērētāji,» klāstīja Leiflands.

Maksājumu metodes izveidotāji plāno paplašināt savu darbību un citas kompānijas visā pasaulē jau sāk to ieviest.

Klienti, kas ir pierakstījušies pakalpojumam, var doties uz veikalu vai restorānu, kurā ir vēnas skenera terminālis, trīs reizes noskenēt savu plaukstu un ievadīt savas sociālās apdrošināšanas un telefona numuru.

Uz klienta mobilo telefonu tiek nosūtīta īsziņa ar aktivizācijas saiti uz mājaslapu. Šādos maksājumos veiktās summas no klienta bankas konta tiks atvilktas divreiz mēnesī.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu