Microsoft pieslīpē Nokia iegādes darījumu (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV tehnoloģiju gigants Microsoft plāno Nokia telefonu ražošanas biznesa iegādes darījumu noslēgt piektdien. Tiesa, 5,4 miljardus ASV dolāru vērtā darījuma nosacījumos ir veiktas dažas izmaiņas.

Pirmdien Microsoft atklāja, ka ir veiktas visas nepieciešamās procedūras, lai varētu notikt Nokia telefonu ražošanas biznesa un patentu licenču iegāde. Process gan ir mazliet ievilcies un notiks četras nedēļas vēlāk, nekā tika prognozēts pagājušajā gada septembrī, raksta Financial Times.

Aizkavēšanās iemesls bija Ķīnas telekomunikāciju tirgus regulators, kas beidzot ir devis piekrišanu darījumam, un tas var notikt. Saistībā ar to gan, visticamāk nenotiks Nokia nodokļu shēmās iekļautas lielas telefonu ražotnes pārcelšana no Indijas, kā bija sākotnēji plānots. Čennajas (tur atrodas Indijas rūpnīca) gadījumā Nokia gan esot rezerves plāns, un tas saistīts ar sakaru tīklu pakalpojumiem. Runā, ka Čennajas rūpnīcā varētu sākt saimniekot Taivānas mobilo ierīču ražotājs HTC.

Vienlaikus Microsoft informējuši, ka darījumā noteikti neiekļaus Nokia Korejas ražotni, kurā nodarbināti 200 cilvēku. Līdz ar to šī struktūrvienība tiks slēgta. Nokia norāda, ka Microsoft vēlējušies izmaiņas sākotnējos darījuma nosacījumos pārlieku lielo ražošanas jaudu dēļ.

Tālākās biznesa stratēģijas galīgo versiju (kurā vairs neietilpst telefonu ražošana) Nokia atklās nākamnedēļ, kad būs zināmi arī aizvadītā ceturkšņa darbības rezultāti. Vienlaikus somu kompānija paziņos arī izmaiņas vadībā. Paredzams, ka par nākamo kompānijas vadītāju kļūs līdzšinējais Nokia Solutions and Networks vadītājs Radžīvs Suri.

Lai vai kā, kad darījumam būs pielikts punkts, Microsoft ar pilnu sparu varēs ķerties pie inovāciju ieviešanas viedtālruņu jomā un jaunu Windows Phone ierīču izstrādes.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu