Pētījums: Gandrīz puse igauņu tic citplanētiešiem (56)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Tartu Universitātes Teoloģijas fakultātes pētījumā atklājies, ka gandrīz puse Igaunijas iedzīvotāju tic citplanētiešiem, bet piektdaļa piekopj jogu un meditāciju, vēsta vietne «Postimees Online».

Gandrīz 70% aptaujāto uzskata, ka var garīgi pilnveidoties ar meditācijas vai līdzīgu prakšu palīdzību.

43% respondentu tic citplanētiešiem un domā, ka tie mēdz apciemot mūsu planētu. 22% ir pārliecināti, ka cilvēkus uz Zemes nogādājušas būtnes no citām planētām, bet 16% uzskata, ka lielvalstu valdības sadarbojas ar citplanētiešiem, taču slēpj to no sabiedrības.

61% aptaujāto piekrīt, ka «pagānisms ir igauņu patiesā reliģija», taču par pagāniem sevi sauc tikai 4% no visiem atbildētājiem.

49% respondentu neuzskata sevi par reliģioziem, taču viņiem ir «liela interese par dažādām reliģijām un garīgām mācībām».

Piektā daļa igauņu, kā arī puse citu tautību pārstāvju pieskaita sevi kristiešiem.

55% igauņu un 77% citu tautību pārstāvju piekrīt, ka «kristīgā doktrīna ir pamats, lai kļūtu par cilvēku ar augstu morāli».

Turpretī 28% aptaujāto uzskata, ka «reliģija traucē cilvēkam brīvā veidā garīgi attīstīties». Bet 35% atbildētāju domā, ka «baznīcas radītas, lai manipulētu ar sabiedrību un to kontrolētu».

Desmitā daļa aptaujāto Igaunijas iedzīvotāju ir ateisti.

Pavisam aptaujā piedalījās 1100 cilvēki.

Komentāri (56)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu