WebOS palīdzējis Smart TV padarīt vienkāršu (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Smart TV televizoriem parasti ir sarežģītas saskarnes, kurās juku jukām saliktas dažādas ikonas un slāņi. Patiesībā jaunākie pētījumi liecina, ka 53% cilvēku neapzinās, cik daudz viņi var paveikt ar savu Smart TV, kamēr 75% uzskata, ka Smart TV ir pārāk sarežģīti lietošanai.

Reaģējot uz šo situāciju, LG nolēma padarīt televizoru atkal vienkārši lietojamu un radīja ko tādu, kas ir vienkāršs un intuitīvi saprotams, nevis kaitinošs un pārlieku sarežģīts. Vienkāršība dominē ne tikai funkcionalitātē vai informācijas arhitektūrā, bet arī vizuālajā izskatā.

LG novatoriskā Smart TV platforma WebOS pirmo reizi tika prezentēta šā gada janvārī notikušajā elektrotehnikas izstādē CES 2014. WebOS sākotnēji tika iegādāta no Hewlett-Packard, taču pārveidota un tagad tiek piedāvāta kā LG jaunā Smart TV platforma. WebOS piedāvā intuitīvu lietotāja saskarni nevainojamai un vienkāršai pieredzei.

Kā WebOS atšķiras no citām Smart TV platformām?

Sākumā mērķis bija padarīt Smart TV lietojamus, taču tā rezultātā radās ievērojams satura apjoms un parādījās jauna problēma - ātra un viegla satura navigācija. Tādēļ vairums lietotāju apjuka piedāvātajā klāstā un pilnībā neizmantoja visas Smart TV piedāvātās priekšrocības. Pasaulē ir aptuveni 160 miljoni Smart TV, taču vairums no tiem tiek izmantoti kā parasti televizori.

Foto: Publicitātes foto

Cenšoties šo televizoru padarīt vienkāršu, LG pārveidoja tradicionālo Smart TV sākuma ekrānu no režģa par līniju, kur visas kartes izskatās vienādas. Jo nav nekā vienkāršāka par līniju, kurā atrodas visas nepieciešamās lietas. Viss WebOs koncepts balstās uz 3 pīlāriem - vienkārša savienošana, vienkārša pārslēgšana un vienkārša izpētīšana.

Vienkārši savienot

WebOs platforma, kas šogad tiks ieviesta vairāk nekā 70% LG Smart TV un jau pieejama klientiem Baltijas valstīs, būtiski vienkāršo Smart TV lietošanas pieredzi. Tās vieglā izmantošana padara saturu meklēšanu un aplūkošanu, kā arī savienošanu ar citām ierīcēm, neiedomājami ērtu. Pirmajā reizē, kad lietotājs ieslēdz ar WebOS aprīkotu LG Smart TV, uz ekrāna parādās animēts personāžs ar nosaukumu BeanBird, kas palīdz ar televizora savienošanas un uzstādīšanas procesu. BeanBird arī aicina lietotāju pilnībā pabeigt iestatīšanas procesu, jo dati liecina, ka vairums Smart TV lietotāju to neizdara līdz galam. WebOS var nekavējoties atpazīt, kad un kāda ārējā ierīce ir pievienota televizoram, nodrošinot izvēlni ar visām saistītajām iespējām. Viss WebOS platformā tiek uztverts kā aplikācija - jūsu videospēļu konsole vai HDMI savienojuma ierīce, kas atvieglo darbības sākšanu.

Vienkārša pārslēgšana

Jaunā Launcher izvēlne, kas izvietota ekrāna apakšējā daļā, ir viena no atpazīstamākajām WebOS īpašībām. Lai pārslēgtos parastajā Smart TV, jums nepieciešams iziet no aplikācijas, atgriezties galvenajā ieejā, sameklēt citu aplikāciju un tad tajā ieiet. Turpretī WebOS platformā Launcher nodrošina iespēju viegli pārslēgties starp pārraides televīziju, Smart TV saturu un datiem no ārējām ierīcēm bez nepieciešamības atgriezties sākuma ekrānā. Tas ir gandrīz tāpat kā pārslēgt kanālus parastam televizoram. Turklāt šī funkcija piedāvā iespēju vienlaicīgi skatīties pārraidi, spēlēt spēli vai pārlūkot internetu, kamēr tiek meklēts vai lejupielādēts cits saturs.

Vienkārši izpētīt

WebOS galvenokārt koncentrējas uz ērtu skatīšanās pieredzi, aplūkojot saturu, kas izraudzīts lietotājam, sagrupēts no LG Smart TV pakalpojumiem un VOD rekomendācijām. Launch joslas priekšpusē lietotājs atradīs savas visbiežāk izmantotās aplikācijas, bet, virzoties pa kreisi, varēs aplūkot nesen skatītu saturu. Turpretī pa labi atrodas visas aplikācijas, kuras lietotājam rekomendētas.

LG webOS nodrošina arī piekļuvi LG Store, kas piedāvā visu veidu saturu, tostarp VOD, pārraides televīzijas programmām, spēlēm un visbeidzot arī aplikācijas. LG Store piedāvā iespēju pārlūkot skatītāko un visvairāk lejupielādēto informāciju, kas pieejama visā Smart TV platformā.

WebOS mērķis ir maksimāli vienkāršot lietotāja pieredzi, tādējādi mudinot izmantot un izpētīt visas Smart TV platformas novatorās priekšrocības.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu