Nokia mainīs nosaukumu (47)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Šonedēļ tiks pabeigts 5,4 miljardus eiro vērtais darījums, kurā ASV datortehnoloģiju milzis «Microsoft» pārņem Somijas mobilo telefonu ražotāju «Nokia», bet piegādātājiem nosūtītā vēstule liecina, ka kādreizējais Somijas tehnoloģiju lepnums un mobilo telefonu tirgus līderis zaudēs savu zīmolu, otrdien vēstīja Somijas sabiedriskā raidorganizācija YLE.

Pēc pārņemšanas darījuma beigām «Nokia» mobilo telefonu uzņēmums tiks pārdēvēts par «Microsoft Mobile», liecina emuāra «Nokia Poweruser» rīcībā nonākusi vēstule, kas izsūtīta «Nokia» piegādātājiem.

Vēstulē «Nokia Devices and Services» informē savus piegādātājus, ka pēc pārdošanas «Microsoft» darījuma pabeigšanas noslēgto līgumu noteikumi nemainīsies, bet mainīsies uzņēmuma nosaukums.

«Nokia» atteicās komentēt iespējamu nosaukuma maiņu.

Emuārā «Microsoft» vietnē norādīts, ka pārņemšanas darījumu plānots pabeigt 25.aprīlī.

Jau ziņots, ka finanšu grūtībās nonākušā Somijas tehnoloģiju ražotāja «Nokia» akcionāri novembrī apstiprināja kompānijas mobilo telefonu ražošanas sektora pārdošanu ASV grupai «Microsoft». Par 5,4 miljardu eiro vērto darījumu tika paziņots septembrī.

Ir gaidāms, ka apmēram 32 tūkstoši «Nokia» darbinieku pāries uz «Microsoft», tai skaitā aptuveni 4,7 tūkstoši Somijā, iepriekš paziņoja «Nokia».

Vienošanās neparedz, ka «Microsoft» pārņems «Nokia» ražotni Dienvidkorejā, kurā strādā 200 cilvēku un kurā tiek ražotas viedtālruņu daļas. Pagaidām nav zināms arī «Nokia» 8000 darbinieku liktenis rūpnīcā Indijā, jo ilgstošais «Nokia» un Indijas nodokļu inspekcijas strīds joprojām nav atrisināts.

Komentāri (47)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu