Apple ziņo par darbības rezultātu uzlabošanos (2)

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV informācijas tehnoloģiju gigants «Apple» trešdien paziņoja par darbības rezultātu uzlabošanos šā biznesa gada otrajā ceturksnī, kas noslēdzās 29.martā, kā arī par plāniem atpirkt papildu uzņēmuma akcijas un palielināt dividenžu apjomu.

«Apple» tīrā peļņa ceturksnī veidoja 10,2 miljardus dolāru (7,4 miljardus eiro), kas ir par aptuveni 7% vairāk nekā pagājušā gada attiecīgajā ceturksnī.

Savukārt «Apple» apgrozījums ceturksnī pieauga par 5%, sasniedzot 45,6 miljardus dolāru (33 miljardus eiro).

Darbības rezultātu uzlabošanos uzņēmuma pārstāvji galvenokārt skaidroja ar veiksmīgajiem viedtelefonu «iPhone» pārdošanas rezultātiem.

Pagājušajā ceturksnī «Apple» pārdeva 43,7 miljonus «iPhone» vienību, kas ir par 17% vairāk nekā pagājušā gada attiecīgajā ceturksnī.

«Mēs esam ļoti lepni par ceturkšņa rezultātiem, it īpaši noturīgo «iPhone» pārdošanas apjomu un rekordlielajiem ieņēmumiem no pakalpojumiem,» paziņoja «Apple» vadītājs Tims Kuks.

«Apple» trešdien arī paziņoja, ka uzņēmums akciju atpirkšanai plāno novirzīt papildu aptuveni 30 miljardus dolāru.

Tādējādi līdz nākamā gada beigām «Apple» kopumā plāno atpirkt kompānijas akcijas 130 miljardu dolāru vērtībā.

Tāpat «Apple» palielinās ceturkšņa dividenžu apjomu līdz 3,29 dolāriem par akciju.

«Apple» arī informēja, ka uzņēmums pēdējo 18 mēnešu laikā pārņēmis 24 kompānijas, tādējādi cenšoties izvērst savas aktivitātes izpētē un attīstībā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu