Bitcoin birža MtGox sāks likvidācijas procesu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Japānas tiesa ceturtdien izdevusi rīkojumu sākt Tokijā bāzētās digitālās valūtas «Bitcoin» biržas «MtGox» bankrota procedūru un tā tiks likvidēta, informē administrators.

«Es īstenošu bankrota procedūru, kurā bankrotējušās institūcijas aktīvi tiks pārvaldīti un pārvērsti naudas līdzekļos,» norāda tiesas noteiktais administrators Nobuaki Kobajasi.

Viņš pavēstīja, ka kreditoru sanāksme tiks rīkota 23.jūlijā, taču nav garantiju par to, cik daudz naudas un vai vispār investori to atgūs.

Tokijas apgabaltiesas pieņemtais lēmums nozīmē «MtGox» darbības pārtraukšanu.

Februāra beigās Tokijā bāzētā «MtGox» iesniedza bankrota pieteikumu, norādot, ka tā ir pazaudējusi 850 000 virtuālās valūtas vienību gandrīz pusmiljarda dolāru vērtībā.

Savukārt tagad 200 000 bitkoinu atradušies kādā vecā «virtuālajā naudasmakā», kas nav ticis lietots pēc 2011.gada jūnija.

Tā dēvētos virtuālos naudas makus «Bitcoin» īpašnieki izmanto, lai veiktu savstarpējus darījumus tiešsaistē.

Tokijas tiesa pagājušajā nedēļā Kobajasi iecēla par «MtGox» administratoru, paredzot, ka uzņēmuma vadītājs Marks Karpeless zaudē kontroli pār uzņēmumu un tā aktīviem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu