Latviešu ideja par aplikāciju cilvēkiem ar epilepsiju uzvar Dānijā (23)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Trīs Dānijā dzīvojoši latviešu studenti Ņikita Kazakevičs, Mārtiņš Spricis un Arturs Avramenko uzvarējuši nacionāla mēroga tehnoloģiju konkursā Dānijā, kura patronese ir pati Dānijas kroņprincese Merija Donaldsone (Mary Donaldson).

Ar komandas nosaukumu «LifeSync» puiši piedalījās inovāciju konkursā ar savu projektu - viedtālruņiem speciāli izstrādātu aplikāciju ar epilepsiju sirgstošiem cilvēkiem. Ņikita, Mārtiņš un Arturs tic, ka ir atraduši veidu kā uzlabot dzīves kvalitāti šiem cilvēkiem. Visi trīs Dānijā studē inovāciju un uzņēmējdarbību.

Neilgi pēc tam, kad mūsu puiši tika apbalvoti kā VIA Innovation Cup uzvārētāji, viņus uzrunāja viņas godība princese Merija, kura interesējās par puišu produktu un iespēju to realizēt dzīvē.

Foto: Publicitātes foto

Lai gan konkursam pieteicās kopumā 37 komandas no visas Dānijas ar visdažādākajām inovatīvām idejām, tieši mūsu puišu centienus ievēroja konkursa organizētāji un žūrija. Komanda tika izvirzīta finālam, kurā piedalījās trīs konkurētspējīgākie projekti. Finālā, kurā piedalījās ne tikai profesionāla žūrija un uzņēmēji, bet arī patronese Merija, puišu ideja tika izvēlēta kā labākā. Konkursa balva ir 50 000 dāņu kronu un gada abonements bezpeļņas organizācijā «CONNECT DENMARK», kas nodrošinās iespēju jaunajiem uzņēmējiem tikties ar profesionāliem un pieredzējušiem uzņēmējiem un potenciāliem investoriem.

Pēc apbalvošanas puiši dalījās savos iespaidos ar vietējiem medijiem: «Tā ir vārdiem neaprakstāma sajūta – uzvarēt tieši šajā konkursā» sacīja Ņikita. «Šī uzvara mums dos papildus stimulu un motivāciju ieguldīt daudz darba mūsu produkta attīstībai», viņš turpināja.

Viņa kolēģis Mārtiņš arī neslēpa prieku un gandarījumu: «Domāju, ka žūrija un auditorija, kura balsoja par labāko ideju un noteica šodienas uzvarētāju saprata to, kam mēs ticam – mēs varam uzlabot dzīves kvalitāti šiem cilvēkiem, kuri cieš no epilepsijas un viņu ģimenēm».

Par iespaidiem un sajūtām satiekot Dānijas kroņprincesi dalījās Arturs: «Tas bija neaprakstāms gods – runāt ar princesi Meriju. Mēs esam lepni par to, ka viņai mūsu ideja šķita interesanta.»

Foto: Publicitātes foto
Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu