Krievijas lielākā mobilo spēļu izstrādātāja «Game Insight» pārceļas uz Viļņu (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas lielākā mobilo spēļu izstrādes kompānija «Game Insight», kas saskaņā ar žurnāla «Forbes» reitingu ieņem septīto vietu Krievijas interneta kompāniju skaitā, no ceturtdienas pārcēlusi savu galveno mītni no Maskavas uz Viļņu.

Viļņas birojs pārzinās visas starptautiskās operācijas, mārketingu, spēļu izstrādes vadību, kā arī sadarbību ar mobilo aplikāciju platformām un biznesa attīstību visos pasaules reģionos, norādīts kompānijas paziņojumā.

Kā pastāstījusi kompānijas dibinātāja un ģenerāldirektore Alisa Čumačenko, pārceļot «Game Insight» galveno biroju uz Eiropas Savienības dalībvalsti, «Game Insight» grib nostiprināties kā globāla kompānija un pastiprināt savu klātbūtni Eiropā, ko tā uzskata par vienu no saviem galvenajiem tirgiem. «Mums tas ir ļoti svarīgs solis, un Viļņas biroju vadīšu es pati,» viņa piebildusi.

«Mums ir ļoti svarīgas attiecības ar platformu īpašniekiem «Apple», «Google», «Facebook», «Amazon» un citiem - turklāt tieši personiskie kontakti un tikšanās,» skaidrojusi Čumačenko. «Tā ir vesela problēma - pastāvīgi sūtīt cilvēkus no Maskavas komandējumos uz Londonu, Dublinu un Luksemburgu, kur atrodas šo kompāniju Eiropas mītnes.»

Pēc kompānijas vadītājas teiktā, algas Viļņā ir vidēji divreiz zemākas nekā Maskavā un daudzi lietuvieši, neskaitot dzimto valodu un krievu valodu, runā vismaz divās svešvalodās, «tātad par speciālistiem nenāksies pārmaksāt», turklāt Viļņa esot daudz mājīgāka un ekoloģiskāka par Maskavu. Kā gandrīz vienīgo mīnusu viņa nosaukusi augstākus nodokļus, taču starpība ar «pilnīgi tīru biznesu» Krievijā neesot nemaz tik liela.

«Faktiski mēs sen vairs neesam Krievijas, bet gan globāla kompānija - mūsu ieņēmumi šai valstī ir mazāki par 10%, tomēr potenciālo investoru, privāto fondu acīs galvenais birojs Maskavā saistīts ar lieliem riskiem,» stāstījusi Čumačenko. «Šā zīmoga dēļ mēs diemžēl bieži zaudējam cenu ziņā - tas saistīts gan ar objektīviem iemesliem, gan aizspriedumiem.»

Biroja pārcelšanu kompānijā dēvē par likumsakarīgu soli globālās tirgus stratēģijas attīstīšanā. Šobrīd eiropiešu īpatsvars starp «Game Insight» spēļu lietotājiem pasaulē pārsniedz 26%, bet ieņēmumi Eiropas reģionā - 28% no visas ieņēmumu summas.

«Game Insight» apvieno 15 studijas un nodarbina vairāk nekā 900 cilvēku visā pasaulē, galvenokārt Krievijā. Pēc Čumačenko teiktā, galvenā biroja pārcelšana aizņems vienu divus gadus. Pagaidām uz Viļņu pārcēlusies visa kompānijas vadība un galvenie menedžeri, kas atbild par sadarbību ar platformām. Līdz gadumijai uz Lietuvu būs pārbraukuši aptuveni pussimts kompānijas darbinieki.

Kā norādījis investīciju veicināšanas aģentūras «Investuok Lietuvoje» ģenerāldirektors Arvīds Arnašus, «Game Insight» ienākšana Lietuvā liecina, ka tā ir pievilcīga valsts radošiem moderno tehnoloģiju projektiem.

«Tas, ka viena no pasaules mobilo spēļu izstrādes līderēm izvēlējusies savai mītnei Viļņu, apliecina, ka varam piedāvāt ideālu platformu straujai biznesa attīstībai - talantīgus speciālistus, progresīvu interneta infrastruktūru, labvēlīgu biznesa vidi un iespējas sadarboties gan ar Austrumiem, gan Rietumiem. Šāda vēriena solis neapšaubāmi palīdzēs pievērst Lietuvai citu moderno tehnoloģiju uzņēmumu uzmanību. «Game Insight» komandas darbs arī sekmēs moderno tehnoloģiju biznesa attīstību Lietuvā un vietējo kompetenču pilnveidošanu,» viņš uzsvēris.

Sākt vai paplašināt darbību Lietuvā šogad pēc «Investuok Lietuvoje» iniciatīvas nolēmuši 12 ārvalstu investori, norāda portāls «15min.lt». Šo projektu ietvaros tiks radīts vairāk nekā 1413 jaunu darba vietu. Salīdzinājumā ar attiecīgo laika posmu pērn investīciju projektu skaits audzis par 9%, bet paredzamo darba vietu skaits vairāk nekā divkāršojies.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu