Eiropu sāk apkalpot jauns ASTRA satelīts (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Satelītu operatorkompānija SES S.A. ziņo, ka sācis darboties ASTRA 5B satelīts orbītā 31,5 grādus uz austrumiem virs Centrāleiropas un Austrumeiropas, Krievijas un Neatkarīgo Valstu Sadraudzības. Ierīce nodrošina tieši mājās saņemamus TV signāla pakalpojumus (Direct-to-Home – DTH), kā arī tieši kabeļtelevīzijas tīklā saņemamus pakalpojumus (direct-to-cable) un šis ieguldījums sniegs atbalstu digitālos zemes televīzijas tīklos mērķa tirgos, informēja SES pārstāve Iveta Balode.

ASTRA 5B tika palaists ar Ariane 5 raķeti no Eiropas kosmodroma Kuru, Franču Gviānā 2014. gada 22. martā. Kopš tā laika satelīts ir veiksmīgi pabeidzis vairākus orbītas manevrus un izturējis virkni apjomīgu orbitālo testu, lai apstiprinātu tā nevainojamo darbību.

ASTRA 5B tika uzbūvēts «Airbus Defence and Space Systems» Tulūzā, Francijā, balstoties uz īpaši uzticamo Eurostar E3000 platformu. Satelīts ir aprīkots ar 40 Ku-band retranslatoriem (ekvivalents 36 MHz) un 6 Ka-frekvences retranslatoriem. Satelīts aprīkots ar SES vadītā L-frekvences lidojuma aparatūru Eiropas Komisijas Ģeostacionārās navigācijas pārklājuma dienestam (EGNOS). EGNOS palīdz pārbaudīt, uzlabot un ziņot par pozicionēšanas signālu uzticamību un precizitāti Eiropā.

ASTRA 5B aizstāj ASTRA 1G orbitālajā pozīcijā 31,5 grādus uz austrumiem, kas ir jaunais SES video apraides apgabals Centrālai un Austrumeiropai, Krievijai un NVS valstīm. AR ASTRA 5B pieejamā jauda pie SES slota pieaug no 19 līdz 40 aktīviem retranslatoriem. Manevrs parāda SES spējas veiksmīgi izstrādāt jaunas orbitālas pozīcijas, izmantojot kosmosa kuģus, kas ir sasnieguši savas primārās misijas, līdz orbītas slots tiek papildināts ar jaunu, modernu satelītu jaudu.

«Saskaņā ar mūsu stingri noteikto stratēģiju ASTRA 5B ievērojami palielina SES satelīta jaudu virs Centrālās un Austrumeiropas, Krievijas un NVS valstīm. Ar ASTRA 5B televīzijas apraides sākšanu (OSD) SES uz šodienu ir 1536 aktīvi satelīta retranslatori tās globālajā satelītu flotē, kas sastāv no 55 aktīviem ģeostacionāriem satelītiem 37 orbitālajos slotos visā pasaulē,» SES galvenais tehnoloģiju darbinieks Martins Halivels.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu