«Microsoft» slēgs televīzijas seriālu departamentu (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Gada beigās tiks slēgts tehnoloģiju giganta «Microsoft» televīzijas seriālu departaments, kaut arī pagājis tikai mēnesis kopš pirmā tā veidotā seriāla pirmizrādes.

2012.gadā ar pompu tika dibināta studija «Xbox Entertainment Studio». Tā piesaistīja pasaulslaveno kinorežisoru Stīvenu Spīlbergu, kurš uzņēmās uz videospēles «Halo» sižeta balstīta seriāla izveidošanu.

Seriāls tiks uzņemts par spīti studijas slēgšanai, paziņojis «Microsoft» pārstāvis.

Plānots izveidot piecus seriālus, bet vēl 11 patlaban tiek filmēti. Lielākā daļa no tiem balstīti uz spēļu konsoles «Xbox» populārākajām spēlēm, piemēram, «Gears of War», «Age of Empires», «Fable» un «Forza Motorsport».

Līdz šim ticis demonstrēts tikai viens no «Xbox Entertainment Studio» produktiem - futbola realitātes šovs «Every Street United». Tā pirmā sērija tika izrādīta jūnijā.

«»Xbox» turpinās atbalstīt un ražot interaktīvu sporta saturu, piemēram, «NFL on Xbox«. Mēs turpināsim uzlabot izklaides piedāvājumu, radot novitātes televīzijas skatīšanās pieredzē ar ikmēneša konsoles atjauninājumiem,» paskaidrots «Microsoft» paziņojumā.

Kā jau ziņots, «Microsoft» ceturtdien paziņoja par 18 000 darba vietu likvidēšanu. Likvidējamais darba vietu skaits atbilst aptuveni 14% no «Microsoft» kopējā darbinieku skaita visā pasaulē.

Darba vietu likvidēšanu uzņēmums skaidroja ar nepieciešamību īstenot restrukturizāciju pēc pagājušajā gadā īstenotās Somijas mobilo telefonu ražotāja «Nokia» pārņemšanas.

Īstenojot reorganizāciju, «Microsoft» plāno vairāk koncentrēties uz viedtelefonu tirgu, kur uzņēmuma operētājsistēmai «Windows Phone» ir izdevies iegūt vien nelielu daļu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu