7 jautājumi pirms planšetdatora iegādes (29)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caro/ScanPix

Jaunas tehnikas iegāde šķiet vienkārša tikai līdz brīdim, kamēr esi nonācis veikalā. Parasti problēmas sākas, kad konsultants ir gatavs palīdzēt, bet tu saproti, ka nezini, ko gribi. Šoreiz visa uzmanība planšetdatoriem - Samsung Electronics Baltics eksperti konsultē, kā iegādāties tieši tev atbilstošu planšetdatoru, lai jau pēc mēneša nav jāsapņo par jaunu ierīci.

1. Kādam mērķim izmantosi planšetdatoru?

Vispirms mēģini pareģot nākotni un saprast, kā izmantosi planšeti. Tas tev noderēs, lai saprastu, cik liels ekrāns ir vajadzīgs. Ja, piemēram, plāno aktīvi skatīties filmas vai strādāt, atbilstošāks būs planšetdators ar lielāku ekrānu. Savukārt, ja plāno galvenokārt pārlūkot internetu, lasīt un vēlies, lai ierīce vienmēr ir līdzi, tad atbilstošāks būs planšetdators ar mazāku ekrānu, ko var ērti ielikt pat klačveidīgā rokassomiņā vai kabatas portfelī.

2. Kur visbiežāk lietosi planšetdatoru?

Mūsdienās bez interneta nu nekā! Apdomā, kuras varētu būt tās vietas, kur lietosi savu planšeti, - mājās, darbā, kafejnīcās, parkos, dārzā vai izbraucienos. Planšetdatori var būt tikai ar Wi-Fi vai ar Wi-Fi un 4G datu pārraides iespēju. Ja aktīvi darbosies pilsētās, publiskās vietās vai mājās, tad noderēs iespēja pieslēgties bezvadu internetam, jo teju katrā vietā pieejams bezmaksas Wi-Fi. Savukārt, ja planšeti darbināsi ārpus pilsētām, lielāka iespēja, ka bezvadu internets nebūs pieejams, tāpēc līdzīgi kā telefonā vajadzēs pieslēgties mobilajiem datiem.

3. Kāds ir tavs pārvietošanās veids ikdienā?

Ja ikdienā bieži pārvietojies kājām vai ar velosipēdu un planšetdatoru plāno bieži izmantot ārpus mājām, tad pievērs uzmanību, lai jaunā ierīce būtu viegla un ar noturīgu bateriju.

4. Cik saimnieku būs planšetdatoram?

Ja jaunais planšetdators būs vienīgi tavs īpašums, par šo vari nedomāt. Tomēr nereti gadās, ka ir jādalās arī ar citiem. Tādā gadījumā jāapdomā, vai tie būs pieaugušie, bērni vai abi kopā. Ērtāk būs, ja izvēlēsies, planšetdatoru, kuram iespējams pievienot vairākus lietotāju kontus. Ja ierīci lietos arī bērni, uzreiz ir vērts meklēt planšeti ar Kids mode opciju, lai parūpētos par veidiem, kā ne tikai izklaidēt un izglītot bērnu, bet arī izvairītos no nedarbiem - netīši nosūtītiem e-pastiem vai zvanam tavam priekšniekam (Jā, no dažām planšetēm var arī zvanīt, arī no jaunās planšetes Tab S, kas aprīkota ar 4G funkciju).

5. Cik lietu parasti dari vienlaicīgi?

Ja esi no tiem, kam patīk darīt vairākas lietas vienlaicīgi, tad noteikti vēlēsies tradīciju turpināt, lietojot arī savu planšeti. Tev vajadzīgs kāds no jaunākajiem planšetdatoriem, kam pieejama Multitasking funkcija. Tādā gadījumā varēsi veikt daudzas lietas vienlaicīgi, piemēram, skatīties seriālu, rakstīt e-pastu un pārlūkot sociālos tīklus.

6. Kāda ir nozīme krāsām tavā dzīvē?

Iegādājoties planšetdatoru, jāpievērš uzmanība arī displeja kvalitātei. Ja plāno planšetē aktīvi skatīties filmas, fotogrāfijas vai vienkārši zini, kā atšķiras piparmētru, salātzaļā un tirkīzzilā krāsa no vienkārši zaļas vai zilas krāsas, tad tev nepieciešams augstas izšķirtspējas ekrāns. Jāpadomā arī, kur visbiežāk lietosi planšetdatoru - ja saules gaismā vai vājā apgaismojumā un ja vēlies vēl pasaudzēt savas acis, tad atbilstošākais būs jaunas paaudzes ekrāns SUPER AMOLED. Pagaidām tas gan pieejams tikai jaunākajā Samsung Tab S planšetdatorā.

7. Cik svarīgs tev ir stils un mode?

Ja iecienītas modernas un gaumīgas lietas, tad arī planšetdatora iegādē tam būs noteicoša loma. Droši ļaujies dizaina aicinājumam, bet neaizmirsti par praktiskumu. Notestē, lai planšetdatora korpuss nav slidens un tūlīt nepaliek pirkstu nospiedumi. Tas pats attiecas uz aksesuāru iegādi - neņem tikai simpātisku maciņu, bet pievērs uzmanību arī funkcionalitātei. Labāk, ja maciņš ir stilīgs un praktisks, piemēram, ar tā palīdzību planšeti var novietot dažādās pozās.

Komentāri (29)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu