Apple peļņa iepriekšējā ceturksnī pieaugusi par 11,6% (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV informācijas tehnoloģiju gigants «Apple Inc.» šā biznesa gada trešajā ceturksnī, kas noslēdzās jūnijā, strādāja ar 7,7 miljardu dolāru (5,7 miljardu eiro) tīro peļņu un tas ir par 11,6% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pirms gada, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā.

Peļņas kāpumu galvenokārt veicinājis pārdošanas apjoma pieaugumus, jo sevišķi Brazīlijā, Krievijā, Indijā, Ķīnā un Dienvidāfrikā jeb tā dēvētajās BRICS valstīs.

Pagājušajā ceturksnī «Apple» pārdeva 35,2 miljonus viedtelefonu «iPhone», kas ir par gandrīz 13% vairāk nekā pirms gada.

Tikmēr uzņēmuma ražoto planšetdatoru «iPad» pārdošanas apjoms ceturksnī samazinājies par 9,2% - līdz 12,27 miljoniem vienību.

Tirgus izpētes kompānijas IDC apkopotā informācija liecina, ka «Apple» šā gada pirmajā ceturksnī joprojām bijis pasaulē lielākais planšetdatoru tirgotājs, lai arī uzņēmuma tirgus daļa samazinājusies no 40,2% līdz 32,5%.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu