Infogr.am paplašina darbību ASV; par izpilddirektoru kļūst Mikko Jarvenpaa (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Informācijas tehnoloģiju jaunuzņēmuma «Infogr.am» komandai ir pievienojies izpilddirektors Mikko Jarvenpā, kas būs atbildīgs par kompānijas ikdienas darbību, pārdošanas un biznesa attīstības rezultātiem, paziņoja uzņēmuma pārstāve Dagnija Lejiņa.

«Infogr.am» turpina paplašināt savu darbību un šobrīd nostiprina savu komandu gan Rīgā, gan Sanfrancisko. «Infogr.am» biroja atvēršana Sanfrancisko ir nākamais solis kompānijas attīstībā, kas apliecina ambīcijas attīstīties globāli. Tas paātrinās arī mārketinga un pārdošanas rezultātus.

Jarvenpā ir bijusi vairāku gadu pieredze «Google» produktu mārketinga vadītāja pozīcijā. Tāpat viņš ir strādājis ar tehnoloģiju jaunuzņēmumiem gan Silīcija ielejā, gan Eiropā. Pirms «Infogr.am» viņš bija mārketinga vadītājs pirmssēklas investīciju kompānijā «HackFwd». Jarvenpā pabeidzis Londonas Ekonomikas skolu.

«Esmu gandarīts par iespēju vadīt «Infogr.am» ikdienas darbu,» bilda Jarvenpā. «Mērķtiecīgs komandas darbs jau šobrīd uzrāda labus rezultātus, ko mēs novērojam straujā kompānijas attīstībā un pieaugošā klientu pieprasījumā. Šobrīd mums ir vairāk kā 1,1 miljons lietotāju visā pasaulē. Drīzumā saviem visaktīvākajiem lietotājiem paziņosim par mūsu «freemium» produktu jaunumiem. Es strādāšu pie tā, lai kompānija kļūtu vēl labāka un tā sniegtu saviem klientiem vislabāko datu vizualizāciju izstrādes pieredzi.»

Mikko pamata darbības vieta būs bāzēta Sanfrancisko, kur «Infogr.am» plāno atvērt biroju. «Mēs aktīvi paplašinām savu pārdošanu un mārketingu starptautiskā līmenī,» saka «Infogr.am» vadītājs un dibinātājs Uldis Leiterts. «Mūsu galvenais birojs atrodas Rīgā, bet komanda strādā jau divos kontinentos. Mums ir ambiciozi plāni, tādēļ meklējam talantus gan Rīgā, gan Sanfrancisko.»

Kā vēstīts, «Infogr.am» ir saņēmis Latvijas jaunuzņēmējdarbībā nebijuša apmēra investīcijas - 1,34 miljonus eiro. Finansējums piesaistīts no trim investoriem - Berlīnes «eņģeļu» kapitālfonda «Point Nine Capital», Londonas investoru sabiedrības «Connect Ventures» un Hamburgā bāzētā investīciju uzņēmuma «HackFwd». «Infogr.am» arī 2012.gadā no «HackFwd» investīcijās saņēmis 150 000 eiro.

«Infogram» 2012.gada februārī dibināja Uldis Leiterts, Raimonds Kaže un Alise Semjonova. «Infogr.am» ir datu vizualizācijas rīks, kas tiešsaistē ļauj ērti un ātri publicēt datus vizuāli uzskatāmā veidā. Šo servisu visā pasaulē patlaban izmanto aptuveni miljons lietotāju, ik mēnesi radot ap 50 tūkstošiem infografiku. Lietotāju vidū ir tādi starptautiskie mediji kā «Huffington Post», «The Guardian», «The Walstreet Journal», «Washington Post», «CBS News», «MTV», «Al Jazeera» un daudzi citi.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu