Eiropas lielākajās inženieru sacensībās uzvar RTU studenti (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No 1. līdz 9. augustam Rīgas Tehniskajā universitātē norisinājās European BEST Engineering Competition (EBEC) fināls. Sacensībās piedalījās 116 studenti un Eiropas lielākie savas jomas uzņēmumi, piemēram, Vācijas dzelzceļa kompānijas «Deutsche Bahn» un Eiropas Patentu birojs (European Patent Office), kompānijas FIMA sagatavotajos uzdevumos izstrādājot inženiertehniskos risinājumus un piedāvājot savu redzējumu par mūsdienu inženierijas problēmām.

Latviju sacensību konstruēšanas kategorijā pārstāvēja komanda «Mērcīte» – Jānis Melderis, Rihards Dziedātājs, Artūrs Bērziņš un Gunārs Zelčs, kas tika atzīta par labāko Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) EBEC Riga kārtā. Pēc tam devās pārstāvēt Latviju uz Baltijas reģiona sacensībām – Jekaterinburgā, Krievijā, arī tur pierādot sevi un izcīnot uzvaru un ceļazīmi dalībai EBEC fināla kārtā. Arī finālā viņu veidotās konstrukcijas izrādījās visspēcīgākās un komanda tika atzīta par labāko Eiropā.

Vienu no konstruēšanas kategorijas uzdevumiem nodrošināja SIA FIMA: dalībniekiem bija datu centram jāizveido aizsardzība no uguns, ūdens un citiem draudiem. Dators tiks iebūvēts prototipā, un tam ir jāturpina veikt datu centra funkcijas arī pēc destruktīvo testu veikšanas.

Foto: Publicitātes foto

Otrs Konstruēšanas kategorijas uzdevums bija uzbūvēt inovatīvu mūzikas sistēmu, kuru var kontrolēt ar taustiņiem. Bet situācijas analīzes uzdevums - izdomāt, kādā veidā var otrreizēji izmantot karstuma enerģiju, kas ar dūmiem tiek palaista atmosfērā.

Līdzīgās sacensībās visā Eiropā - gandrīz simts universitātēs vairāk nekā 30 valstīs - tika izraudzītas pārējās 30 komandas četru cilvēku sastāvā, kas sacentīsies konstruēšanas un situāciju analīzes kategorijās finālā Rīgā, lai cīnītos par labāko jauno inženieru Eiropā titulu. Nākamais Eiropas BEST inženieru sacensību noslēgums – fināla posms – 2015. gadā notiks Porto, Portugālē.

Jau vairāku gadu garumā EBEC, kas ir lielākās tāda veida sacensības Eiropā, fināla norisi ar savu patronāžu atbalsta UNESCO nacionālā komisija EBEC Final rīkotājvalstī.

EBEC nav tikai sacensības jaunajiem inženieriem, tās ir arī izaicinājums BEST dalībniekiem, jo sacensību organizēšana pilnībā ir šīs organizācijas dalībnieku - studentu atbildība un iniciatīva. Kopš EBEC final tiesību iegūšanas 2013.gadā šā vērienīgā notikuma sagatavošanā iesaistījušies vairāk nekā 45 BEST-Rīga biedru, kas visi ir RTU studenti un pēdējo gadu absolventi, kas ar līdzdalību tik vērienīga pasākuma organizēšanā gūst lielisku pieredzi tālākām darba gaitām.

Foto: Publicitātes foto

Darba gaitām nepieciešamos kontaktus Eiropas tehnisko universitāšu studenti varēja iegūt darba gadatirgū, kurā jaunie inženieri varēja iepazīties un pārrunāt darba iespējas Eiropas līmeņa uzņēmumos, tostarp tādos savas jomas milžos kā Eiropas Patentu birojs, ŠKODA AUTO, Fima, Deutche Bahn, un iepazīties ar Eiropas universitāšu piedāvājumiem izglītības turpināšanai.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu