Google izstrādā motociklu ar autopilotu (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Tehnoloģiju un interneta gigants Google ir vērsies pie Kalifornijas varasiestādēm ar lūgumu ļaut pa koplietošanas ceļiem pārvietoties pašgājējiem motocikliem.

Kamēr autonomo automobiļu projekts, kura ietvaros mašīnas (pārbūvētas Toyota Prius un Lexus RX krosoveri) bez vadītāja jau ir nobraukušas vairāk nekā miljonu kilometru, joprojām atrodas prototipu pilnveidošanas fāzē, Google inženieri jau ir ķērušies pie cita veida transporta līdzekļiem - motocikliem un smagākas tehnikas, raksta www.visordown.com.

Google inženieri jau ir uzbūvējuši šāda motocikla prototipu, kurš prot patstāvīgi bez vadītāja balansēt un braukt.

Ghostrider motocikla radītājs, Google inženieris Entonijs Levandovskis, gan jau janvārī saskārās ar skeptiski noskaņotas, neapmierinātas sabiedrības daļas protestiem savas mājas priekšā par iesaistīšanos autonomo transporta līdzekļu izstrādē, kā arī saiknēm ar kompāniju Boston Dynamics. Tā, kā jau ziņojām iepriekš, ir ar militāra rakstura un lietojuma robotu izstrādi saistīta kompānija, ko Google iegādājās pagājušā gada nogalē.

Tomēr maz ticams, ka protesti un neapmierinātība atturēs tehnoloģiju gigantu no savu projektu virzīšanas. Katrā ziņā Google pašgājēju-automobiļu programmas direktors Rons Medfords vēstulē Kalifornijas varasiestādēm norāda, ka «pilnīgi noteikti ir iespējams, ka nākotnē testu programmā varētu iekļaut arī motociklus un lielāka izmēra komercauto». «Ja izgudrotājs spēj pierādīt, ka autonomās tehnoloģijas šādos transportlīdzekļos ir drošas, viņam vajadzētu ļaut nodarboties ar izmēģinājumiem,» piebilst Medfords.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu