Samsung nopērk mājokļu automatizācijas kompāniju SmartThings

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Dienvidkorejas elektronikas uzņēmums «Samsung Electronics Co.» piektdien paziņoja, ka panācis vienošanos, lai iegādātos ASV mājokļu automatizācijas kompāniju «SmartThings», tādējādi cenšoties izvērst savu darbību ārpus piesātinātā viedtelefonu tirgus. Darījuma summa atklāta netiek.

Vienošanās paredz, ka «SmartThings» turpinās darboties neatkarīgi un kļūs par daļu no «Samsung» Atvērto inovāciju centra, kas izstrādā jaunas programmatūras un pakalpojumus.

«SmartThings» dibināts 2012.gadā un izstrādā aplikācijas, kas nodrošina cilvēkiem iespējas ar mobilo ierīču palīdzību uzraudzīt un kontrolēt savas mājokļu elektropreces.

Savukārt «Samsung» ražo plašu elektronisko preču klāstu, tostarp mobilos tālruņus, atmiņas mikroshēmas, televizorus, veļas mazgājamās mašīnas un ledusskapjus. Taču uzņēmumam vairāk nekā pusi no tirdzniecības apjoma un peļņas nodrošina mobilo telefonu bizness, kas saskaras ar aizvien sīvāku konkurenci piesātinātā tirgus dēļ.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu