Gaidāma «Flappy Bird» izstrādātāja jaunākā spēle

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Vjetnamiešu mobilo spēļu izstrādātājs Dongs Ngujens, kurš pasaules slavu ieguva ar spēli «Flappy Bird», 21.augustā sola laist klajā jaunāko veikumu «Swing Copters», vēsta tehnoloģiju portāls «The Verge».

Milzīgu popularitāti guvušās mobilās spēles «Flappy Bird» izstrādātājs nācis klajā ar video, kur redzamas spēles process viņa jaunākajā spēlē «Swing Copters», ko plānots izdot parīt.

Par to, vai jaunā spēle gūs «Flappy Bird» panākumus, industrijas ekspertiem domas dalās, jo viena no raksturīgākajām mobilo platformu spēļu izstrādātāju iezīmēm ir nespēja izveidot vairākas veiksmīgas spēles.

Jau ziņots, ka vjetnamieša Ngujena radītā spēle «Flappy Bird» tika publicēta pagājuša gada martā, bet popularitāti guva šā gada sākumā, kad vairāki cilvēki sociālajos tīklos sāka sūdzēties par spēles grūtību.

Pēc negaidītā «Flappy Bird» popularitātes kāpuma Ngujens, daudziem par pārsteigumu, spēli izņēma no visiem aplikāciju veikaliem, aizbildinoties ar to, ka nespējot izturēt pēkšņo popularitāti. Vairāki eksperti gan izteikuši šaubas par «Flappy Bird» radītāja motīviem un min, ka spēle savu popularitāti guvusi nevis tikai veiksmīgas sakritības dēļ, kā to skaidroja Nugjens, bet gan ar negodīgiem mārketinga rīkiem.

Lai arī «Flappy Bird» nav pieejams aplikāciju veikalos, tam radīts simtiem atdarinājumu, kas izmanto analogu spēles mehāniku. Atdarinājumi nereti izmanto arī citus varoņus, un dažreiz arī spēles izstrādātas arī politiska protesta izteikšanai, piemēram, «Vladi Bird», kur lidojošais putniņš aizstāts ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu