IT portāls: USB galvenais konkurents nākotnē būs bezvadu savienojumi (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Phovoir/ScanPix

Paredzams, ka tuvākajos gados populārajam USB datu savienojumam mājas vajadzībām galvenais konkurents būs dažādi bezvadu savienojumi, vēsta tehnoloģiju portāls «Ars Technica».

Pēdējās dienās USB savienojums ieguvis dažādus atjauninājumus, kas tuvākajā laikā varētu pamatīgi atvieglināt tā lietošanu, tomēr nākotnē tā popularitāti varētu mazināt dažādi bezvadu savienojumi. Līdzīgi kā ar USB spraudni aprīkotas «Flash» atmiņas izkonkurēja disketes, tā arī ērtai nelielu failu pārnešanai «Bluetooth»,

Wifi vai kāds cits bezvadu savienojums izkonkurēšot USB datu kabeli.

Laika gaitā kompānija «Apple» ir centusies izstrādāt alternatīvus savienojumus, kas izcēlušies ar labāku veiktspēju nekā USB, bet augsto izmaksu un zemās izplatības dēļ tos izmantoja samērā šaurs profesionāļu loks. Viens no šiem savienojumiem bija «Firewire», kam, salīdzinot ar agrīnajiem USB risinājumiem, bija lielāka caurlaidība, kā arī iespēja reizē gan saņemt, gan arī nosūtīt datus. Patlaban «Apple» savās ierīcēs izmanto arī «Thunderbolt» savienojumu, kas arī pagaidām ir populārs profesionāļu vidū, kurus neapmierina USB.

Tai pašā laikā «Ars Technica» piezīmē, ka pilnībā USB nekur nepazudīšot, jo bezvadu savienojumi, lai arī parocīgi datu pārnešanai, esot nederīgi ierīču uzlādei. Pēdējos gados ir parādījušās arī bezkontakta uzlādes iekārtas, bet to darbības rādiuss ir pārāk neliels, lai tās varētu saukt par «bezvadu». Tāpat arī nereti šīs uzlādes platformas nākas datoram vai strāvas pārveidotājam pievienot ar USB kabeli.

Jau ziņots, ka nesen tika prezentēts jauns USB C tipa spraudnis, kas atrisina vienu no šī savienojuma lielākajām problēmām - neparocīgo ievietošanu.

Jauno USB spraudni varēs pieslēgt jebkurā orientācijā,

un tādējādi tas nebojās USB ligzdu, ja lietotājs to centīsies pieslēgt nepareizi. Elektronikas ražotājs «Foxconn» nesen nācis klajā ar attēliem, kas ilustrē, ka jauno spraudni paredzēts izmantot abos kabeļa galos.

Pēdējās dienās arvien biežāk parādās informācija, ka arī «Apple» izstrādājis USB A tipa spraudni, kas ievietojams neatkarīgi no novietojuma. Paredzams, ka tas tiks laists klajā septembra sākumā notiekošajā jauno produktu prezentācijā līdz ar citām ierīcēm.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu