Apple akciju cena sasniedz rekordaugstu līmeni (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV informācijas tehnoloģiju giganta «Apple» akciju cena otrdien sasniegusi jaunu rekordaugstu līmeni, investoriem ar optimismu gaidot jaunu produktu prezentāciju.

«Apple» akciju cena otrdien tirdzniecības sesijas noslēgumā bija pieaugusi par 1,4% - līdz 100,53 dolāriem, tādējādi pārspējot 2012.gada 19.septembrī sasniegto 100,3 dolāru (702,10 dolāri pirms jūnijā veiktās akciju sadalīšanas attiecībā 7 pret 1, kas pazemināja vērtspapīru cenu un palīdz piesaistīt jaunus investorus).

Šogad «Apple» akciju cena ir palielinājusies jau par aptuveni 25%.

Pēc pirmā viedtelefona laišanas tirgū 2007.gadā «Apple» akciju vērtībā palielinājās septiņas reizes.

Tomēr pagājušajā gadā uzņēmuma vērtība samazinājās par aptuveni trešdaļu pēc tam, kad «Apple» jaunākā viedtelefona modeļa «iPhone 5S» prezentēšana raisīja bažas, ka uzņēmumam varētu būt aptrūkušās jaunu produktu idejas.

Šobrīd investoru noskaņojums ir mainījies, tiem paredzot, ka jaunāko «iPhone» modeļu pārdošanas apjoms spēs sasniegt jaunus rekordus.

Sagaidāms, ka «Apple» jau šogad varētu prezentēt jaunus produktus.

Jūnijā pirmo reizi izskanēja informācija, ka «Apple» plāno sākt ražot divus jaunus viedtelefonu modeļus ar lielākiem ekrāniem.

Tāpat tiek runāts, ka «Apple» varētu prezentēt arī viedpulksteni.

«Apple» akciju cenas kāpums padarījis «Apple» par vērtīgāko uzņēmumu pasaulē.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu