Oktobrī notiks pirmais viedo ierīču prototipēšanas pasākums Latvijā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Garage48 Hardware & Arts būs unikāls prototipēšanas pasākums, kas savedīs kopā elektronikas un programmatūras inženieru, dizaineru un arhitektu, kā arī mārketinga un biznesa cilvēku kopienas. Pasākums norisināsies Rīgas Tehniskajā universitātē no 31. oktobra līdz 2. novembrim

Garage48 ir pazīstama pasākumu produktu prototipēšanas pasākumu (hackathons) sērija, kurā

48 stundu laikā idejas tiek pārvērstas strādājošos web un mobilo lietotņu prototipos.

Ņemot vērā augošo interesi no tehnoloģiju un uzņēmēju kopienu puses, kā arī viedo ierīču popularitāti pasaulē, Garage48 piedāvā pirmo viedo ierīču prototipēšanas pasākumu sēriju Austrumeiropā

Pats pirmais Hardware & Arts pasākums februāri norisinājās Tartu, Igaunijā. Piedaloties vairāk nekā 140 dalībniekiem, tika radīti 20 viedo ierīču prototipi – sākot no rotaļlietām mājdzīvniekiem, līdz funkcionāliem robotiem. Līdz vasarai jau divas no šim komandām saņēma sēklas finansējumu un sagaidāms, ka citas komandas sekos šim piemēram.

Pirmajā Hardware & Arts pasākumā piedalījās 35 dalībnieki no Latvijas, tostarp komanda, kas radīja bezpilota lidaparātu «AirDog». Šāda aktivitāte skaidri parādīja, ka viedo produktu un elektronikas startup kustība Latvijā ir gatava pacelties citā līmenī un tieši tādēļ nākamais Hardware & Arts pasākums norisināsies Rīgā.

Hardware & Arts aicina pievienoties elektronikas un mehānikas inženierus, programmētājus, māksliniekus, dizainerus un arhitektus, kā arī biznesa un mārketinga radošos prātus.

Dalībniekiem pievienosies virkne visveiksmīgāko viedo ierīču startup dibinātāji no Baltijas reģiona, lai dalītos savā pieredzē kā mentori un palīdzētu rasties jauniem veiksmes stāstiem. Mēs sagaidām vairāk kā 100 dalībniekiem, lai kopīgi realizētu vistrakākās idejas, gūstot jaunu pieredzi un radot reālus, fiziski aptaustāmus viedos produktus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu