ES navigācijas sistēmas «Galileo» satelīti nesasniedz plānoto orbītu (5)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Piektdien no Kuru kosmodroma Franču Gviānā ar raķeti «Sojuz» palaistie Eiropas Savienības (ES) satelītnavigācijas programmas «Galileo» satelīti nav sasnieguši paredzēto orbītu, sestdien paziņoja Eiropas Kosmosa aģentūra (ESA).

«Pēc atdalīšanās no raķetes veiktie novērojumi liecina, ka pastāv atšķirība starp plānoto un esošo orbītu. Tie atrodas zemākā orbītā. Iesaistīto uzņēmumu un aģentūru komandas noskaidro iespējamo ietekmi uz misiju,» paziņoja misijas operators «Arianespace».

Kompānija atteicās sniegt komentārus, vai ir iespējams labot abu satelītu trajektorijas.

Satelītu palaišana ir būtisks «Galileo» posms ceļā uz pilnvērtīgi funkcionējošu tīri eiropeisku satelītnavigācijas sistēmu, paziņojusi Eiropas Komisija (EK), skaidrojot, ka satelīti ir pirmie jaunā sērijā, kas pilnībā pieder ES.

Plānots, ka «Galileo» projekts, kas paredzēts kā konkurents ASV izstrādātajai globālās pozicionēšanas sistēmai (GPS), tiks pabeigts 2017.gadā ar 24 satelītiem orbītā.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu